10 Αύγουστος 2018, 14:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2018, 13:58

Bild: Σκάνδαλο με κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα από την Ελλάδα

  • Bild: Σκάνδαλο με κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα από την Ελλάδα
    (Φωτ.: rbb24.de)

Με κλεμμένα φάρμακα από την Ελλάδα φαίνεται ότι έκαναν, χωρίς να το γνωρίζουν και επί χρόνια, θεραπευτική αγωγή χιλιάδες καρκινοπαθείς σε 11 κρατίδια της Γερμανίας! Όμως οι γερμανικές Αρχές γνώριζαν τι συνέβαινε, καθώς σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, είχαν ενημερωθεί από τις ελληνικές Αρχές ήδη από το 2016.

Τα φάρμακα, κάποια από τα οποία δεν ήταν αποτελεσματικά, φέρονται να είχαν διακινηθεί σε 11 γερμανικά κρατίδια μέσω της εταιρείας Lunapharm με έδρα το Βρανδεμβούργο.

Οι ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν τις υγειονομικές Αρχές του Βρανδεμβούργο, το 2016, όμως έλεγχος στην έδρα της εταιρείας έγινε στα τέλη του 2017. Επιπλέον δεν ενημερώθηκαν κλινικές, γιατροί και ασθενείς. Μέχρι σήμερα δεν είναι σαφές εάν και πόσοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν λάμβαναν αποτελεσματικά φάρμακα!

Πάντως η υπουργός Υγείας του Βρανδεμβούργου Ντιάν Γκόλτζε –προέρχεται από το αριστερό κόμμα Die Linke– αρνείται να παραιτηθεί, παρά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται. Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που έφερε στο φως την υπόθεση το 2015 όταν ήταν υπουργός Υγείας είπε ότι «Η κριτική στις γερμανικές αρχές είναι απολύτως σωστή. Ενήργησαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και μέχρι σήμερα δεν έχουν αναγνωρίσει την τεράστια διάσταση του σκανδάλου. Έχει ευθύνη απέναντι στον γερμανικό λαό. Η υπόθεση αφορά εντέλει πολλές ανθρώπινες ζωές».