10 Αύγουστος 2018, 12:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2018, 13:26

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην Πυροσβεστική ρίχνει η Περιφέρεια

  • Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην Πυροσβεστική ρίχνει η Περιφέρεια
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Σχεδόν 20 μέρες μετά την εθνική τραγωδία στην ανατολική Αττική, και μία ημέρα μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η δημόσια συζήτηση συνεχίζει να επικεντρώνεται στην αναζήτηση ευθυνών. Έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα το Έθνος, ουσιαστικά «καίει» την Πυροσβεστική.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας στο αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα που συνέταξε περιγράφει ένα σκηνικό απόλυτης σύγχυσης και καταλογίζει ολιγωρία και αδυναμία συντονισμού.

Η Πυροσβεστική για τη φωτιά στο Μάτι φέρεται να έλαβε ενημέρωση από εθελοντές που βρίσκονταν στην… Πάρνηθα. Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας φέρεται να έστειλε ενισχύσεις στη Διώνη και στον Διόνυσο, δηλαδή αντίθετα από τη φορά του μετώπου που τελικά έκαψε τον Νέο Βουτζά και το Μάτι. Ακόμα στο έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνεται για μια ακόμα φορά ότι δεν υπήρξε εισήγηση για οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο δήμαρχος Πεντέλης, ο οποίος μίλησε στον ρ/σ Θέμα, έκανε λόγο για απώλεια ελέγχου στο θάλαμο των επιχειρήσεων και πρόσθεσε: «Το λιγότερο είναι να σου προκαλεί γέλιο ότι έλεγαν πως η φωτιά θα πάει προς Διώνη και Διόνυσο». Για παραλείψεις και μεγάλα λάθη έκανε λόγο και ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο.