10 Αύγουστος 2018, 13:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2018, 12:56

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Στη μάχη σήμερα Παπαχρήστου, Φιλιππίδης, Δουβαλίδης

  • Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Στη μάχη σήμερα Παπαχρήστου, Φιλιππίδης, Δουβαλίδης
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με το βλέμμα στο χρυσό μπαίνει σήμερα το βράδυ η Βούλα Παπαχρήστου στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο, ενώ ο Κώστας Φιλιππίδης θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό του επί κοντώ. Ο Κώστας Δουβαλίδης θα είναι στα ημιτελικά των 110 μ. με εμπόδια και στους προκριματικούς των αγωνισμάτων τους θα είναι ο Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν), η Σταματία Σκαρβέλη (σφυροβολία) και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ400 μ. γυναικών.

Η Βούλα Παπαχρήστου θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει μετάλλιο αλλά εκείνη φυσικά θέλει μόνο το χρυσό.

Φέτος, εξάλλου, είναι καλύτερη άλτρια τριπλούν στην Ευρώπη με επίδοση 14,60 μ. Στον τελικό αγωνίζεται έβδομη και θα έχει βασικές αντιπάλους τις Άνα Πελετέιρο (14,55 μ.), Χάνα Μινένκο (14,41 μ.)

Ο Κώστας Φιλιππίδης θα χρειαστεί αρχικά να ξεπεράσει το εμπόδιο του προκριματικού, με το όριο να έχει οριστεί στα 5,66 μ., επίδοση μέσα στις δυνατότητες του αφού φέτος ξεπέρασε τα 5,71 μ. Στον προκριματικό του επί κοντώ μετέχουν όλα τα γνωστά ονόματα του αγωνίσματος, ανάμεσα σε αυτούς ο κορυφαίος φέτος Ρενό Λαβιλενί, ο έφηβος Άρμαντ Ντουπλάντις, αλλά και ο Ρώσος Τιμούρ Μοργκούνοφ με φετινό 5,92 μέτρα.


Ο Κωνσταντίνος Δουβαλίδης (δ) με τον Ιταλό Λορέντζο Περίνι στο προκριματικά των 110 μ. με εμπόδια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο (φωτ.: EPA / Srdjan Suki)

Ο Κώστας Δουβαλίδης θα τρέξει για τέταρτη φορά σε ημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής μας θα τρέξει στον έβδομο διάδρομο της πρώτης ημιτελικής σειρά και με 13,41 έχει την πέμπτη επίδοση. Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν οι δύο πρώτοι και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.Κώστας Φιλιππίδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στο δεύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας της μετέχει η Σταματία Σκαρβέλη, που φέτος θα πάρει μέρος στη σφυροβολία και όχι στη σφαιροβολία.

Η νεαρή αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ από φέτος 69.10 μ., επίδοση που αν προσεγγίσει είναι πιθανό να της δώσει την πρόκριση για τον τελικό. Το όριο για απευθείας πρόκριση είναι 70 μέτρα.