10 Αύγουστος 2018, 11:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2018, 11:41

Ο Πόλεμος των Άστρων στις ΗΠΑ – Συγκροτείται το 6ο Σώμα Ενόπλων Δυνάμεων για το διάστημα (βίντεο)

  • Τουρκία: Άμεση απάντηση στο τελεσίγραφο των ΗΠΑ
    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς μιλάει για τη διαστημική δύναμη που θα κάνει τη χώρα ηγέτιδα στο διάστημα (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Διαστημικά όνειρα made in USA! Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως οι ΗΠΑ όχι μόνο θα επιστρέψουν στο διάστημα αλλά και θα κυριαρχήσουν σε αυτό. Πώς; Με τη συγκρότηση ενός έκτου σώματος Ενόπλων Δυνάμεων, μια ειδική δύναμη που θα αποτρέπει απειλές άλλου τύπου κατά του αμερικανικού λαού!

Η Διαστημική Δύναμη, όπως την ονόμασε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, θα είναι έτοιμη έως το 2020.

«Ήρθε η ώρα να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία των ενόπλων δυνάμεών μας, να προετοιμαστούμε για το επόμενο πεδίο μάχης όπου οι καλύτεροι και πιο γενναίοι Αμερικανοί θα κληθούν για να αποτρέψουν και να νικήσουν ένα νέο κύμα απειλών ενάντια στο λαό μας και το έθνος μας. Έφτασε η στιγμή να συγκροτήσουμε τη Διαστημική Δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος σε ομιλία του προς στρατιωτικούς στο Πεντάγωνο.

Ποιος ο στόχος των ΗΠΑ
Όπως τόνισε, οι προετοιμασίες βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη για τη συγκρότηση αυτής της διαστημικής δύναμης του έκτου σώματος των ενόπλων δυνάμεων, μαζί με τον αμερικανικό Στρατό, το Ναυτικό, το Σώμα Πεζοναυτών, την Πολεμική Αεροπορία και την Ακτοφυλακή.

«Για να υπερασπιστούμε τις ΗΠΑ δεν αρκεί να έχουμε απλώς αμερικανική παρουσία στο διάστημα. Πρέπει να έχουμε αμερικανική κυριαρχία» είπε ο Μάικ Πενς επαναλαμβάνοντας τα λόγια που είχε πει ο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Μάιο.

Η δημιουργία ενός τέτοιου στρατιωτικού σώματος θα πρέπει να έχει την έγκριση του Κογκρέσου, αλλά και την εκταμίευση κονδυλίου ύψους 8 δισ. δολαρίων για τα επόμενα πέντε χρόνια το οποίο αυτή τη στιγμή δεν εντάσσεται στον προϋπολογισμό.

Οι ΗΠΑ είναι μέλος της Συνθήκης Επί των Αρχών που διέπουν τη δραστηριότητα των κρατών κατά την εξερεύνηση και χρησιμοποίηση του διαστήματος, συμπεριλαμβανομένης της Σελήνης και άλλων ουρανίων σωμάτων (Outer Space Treaty). Η συνθήκη αυτή απαγορεύει την ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής στο διάστημα και επιτρέπει μόνο τη χρήση της Σελήνης και των άλλων ουράνιων σωμάτων για ειρηνικούς σκοπούς.