10 Αύγουστος 2018, 01:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2018, 01:14

Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου: Ελπίζουμε να δώσαμε λίγη χαρά στους Έλληνες (βίντεο)

  • Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου: Ελπίζουμε να δώσαμε λίγη χαρά στους Έλληνες (βίντεο)
    Η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου πανηγυρίζουν για τα μετάλλιά τους στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο (φωτ.: EPA / Christian Bruna)

Ούτε μια στιγμή δεν σταμάτησαν να χαμογελούν η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη, η αργυρή και η χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ που χθες πέταξαν ψηλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο και μαζί τους πέταξε και όλη η Ελλάδα.

Μετά τον συγκλονιστικό τελικό, στον οποίο την τρίτη θέση κατέκτησε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου, οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες μίλησαν για τα όσα έζησαν, έχοντας στους ώμους τους την ελληνική σημαία!

«Πραγματικά ήταν περίεργη περίοδος. Η επιτυχία αυτή δε θα φέρει πίσω ανθρώπους, ωστόσο ελπίζω σήμερα να δώσαμε λίγη χαρά στον κόσμο», είπε η Κατερίνα για να συμπληρώσει η Νικόλ: «Είχα πει θα γίνει συγκλονιστικός αγώνας, τον ευχαριστήθηκα πολύ. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, ελπίζω να δώσαμε λίγη χαρά στη χώρα μετά από ότι συνέβη». 

«Ήρθα για να υπερασπιστώ τον τίτλο μου»
Για την Κατερίνα η βραδιά ήταν γεμάτη από ρεκόρ. «Ήρθα εδώ μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία γιατί για πρώτη φορά έπρεπε να υπερασπιστώ τον τίτλο που είχα κατακτήσει το 2016. Ήταν λίγο αγχωτικό ειδικά από τη στιγμή που υπήρχαν τόσες πολλές καλές αθλήτριες. Είδατε σήμερα τι έπαθε η Αντζέλικα (Σιντόροβα) και ήταν κάτι πραγματικά αναπάντεχο. Είμαι πολύ χαρούμενη με το χρυσό και αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Ελπίζω και στο μέλλον να μπορέσω να υπερασπιστώ τους τίτλους που έχω κατακτήσει, ξεκινώντας από το παγκόσμιο κλειστού την επόμενη χρονιά» είπε.

Αναφερόμενη στη σχέση της με τον προπονητή και σύζυγο της Μιτς Κρίερ είπε: «Ζώντας και δουλεύοντας μαζί ποτέ δεν ήταν πρόβλημα για εμάς και ελπίζω ούτε και στο μέλλον. Είμαστε σαν ζευγάρι στη ζωή και στην προπόνηση από το 2015 και προσωπικά το βλέπω ως πλεονέκτημα».

«Αφιερώνω το μετάλλιο στον κόσμο που υπέφερε στα τελευταία θλιβερά γεγονότα»
«Είμαι πολύ χαρούμενη, που επιτέλους άλλαξε το χρώμα του μεταλλίου. Είχα δύο χάλκινα και τώρα απέκτησα το ασημένιο. Ήξερα πως είμαι σε καλή κατάσταση και αυτό που περίμενα ήταν να βρω τις συνθήκες να κάνω έναν καλό αγώνα. Το τελευταία διάστημα επιλέξαμε να κάνουμε προπόνηση και να αφήσουμε τους αγώνες και αυτό ήταν κάτι που λειτούργησε υπέρ μου», είπε η Κυριακοπούλου. 

Ένιωθα σιγουριά και πριν και στη διάρκεια του αγώνα και πίστευα πως θα πάρω μετάλλιο, πρόσθεσε.

«Ήταν σημαντικό για εμένα να επιστρέψω στο και πάλι στο βάθρο, μετά τη γέννηση του παιδιού. Αφιερώνω το μετάλλιο στον κόσμο που υπέφερε στα τελευταία θλιβερά γεγονότα, στην κόρη μου, αλλά και στην ομοσπονδία που ήταν δίπλα μου μετά την επιστροφή μου. Φυσικά και στους χορηγούς μου. Προχωράω μπροστά, συνεχίζω για τα επόμενα» υπογράμμισε η αργυρή πρωταθλήτρια.