9 Αύγουστος 2018, 23:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2018, 00:02

Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου έστειλαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης (βίντεο, φωτο)

  • Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου έστειλαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης (βίντεο, φωτο)
    Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου αγκαλιασμένες λίγο μετά τον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο, όπου κατέκτησαν το χρυσό και στο αργυρό μετάλλιο (φωτ.: EPA / Christian Bruna)
  • Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου έστειλαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης (βίντεο, φωτο)
    Η Νικόλ Κυριακοπούλου, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου, (από τα δεξιά προς τα αριστερά) πανηγυρίζουν για τα μετάλλιά τους στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο (φωτ.: EPA / Christian Bruna)
  • Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου έστειλαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης (βίντεο, φωτο)
    Η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγυρίζει για το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο (φωτ.: EPA / Felipe Trueba)

Η Ελλάδα την Πέμπτη το βράδυ πέταξε ψηλά, πολύ ψηλά, με την Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου που κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο.

Σε έναν ιστορικό τελικό που έκανε την καρδιά μας να χτυπά δυνατά, οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες επιβεβαίωσαν την κλάση τους και έφεραν τη χώρα μας στην ευρωπαϊκή κορυφή του αθλήματος.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατάφερε να περάσει τα 4,85 μέτρα με την τρίτη προσπάθεια ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε το αργυρό με άλμα στα 4,80 μέτρα με τη δεύτερη προσπάθεια. Εκτός της τελικής 8άδας έμεινε η Ελένη Πόλακ που έκανε τρία άκυρα άλματα στα 4,30 μέτρα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγυρίζει τη μασκότ Μπερλίνο (φωτ.: EPA / Christian Bruna)

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα κατακτά στο επί κοντώ την πρώτη και τη δεύτερη θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Με την εμφάνισή της η Στεφανίδη υπερασπίστηκε τον τίτλο της από το 2016 ενώ η Κυριακοπούλου επανήλθε στα σαλόνια του αθλήματος μετά το χάλκινο του 2012 στο Ελσίνκι.

Βίντεο από τους πανηγυρισμούς

Τα συγχαρητήριά τους απέστειλε στις Ελληνίδες αθλήτριες σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

«Με τη νέα εμβληματική Ευρωπαϊκή σας διάκριση επιβεβαιώνετε, στο ακέραιο, την θέση σας στη κορυφή του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Δίνετε παραλλήλως, «μοναδικό παράδειγμα κύρους και ήθους στη νέα γενιά. Θερμά συγχαρητήρια και καλή πορεία για νέες κορυφαίες επιδόσεις». Τα θερμά του συγχαρητήρια, «τόσο για την μεγάλη Ευρωπαϊκή επιτυχία σας όσο και για την σταθερή άνοδό σας στο διεθνές αθλητικό στερέωμα» απέστειλε στην «αργυρή» πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου: «Καλή δύναμη για την συνέχεια που, είμαστε βέβαιοι, θα είναι το ίδιο λαμπρή» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου σε ένα από τα πετυχημένα άλματά της (φωτ.: EPA / Christian Bruna)

«Οι ελληνικές επιτυχίες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου φέρνουν ξανά το χαμόγελο στα χείλη όλων μας. Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου σας ευχαριστούμε γι' αυτή την ιστορική επιτυχία στο άλμα επί κοντώ» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter.

Συγχαρητήρια στις Ελληνίδες αθλήτριες έδωσε μέσω Διαδικτύου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Χρυσή η @KatStefanidi και ασημένια η @N_Kyriakopoulou στο #Berlin2018. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας που σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά! Εκεί που της αξίζει! Μας κάνατε υπερήφανους ξανά», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πολλά συγχαρητήρια» έδωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. «Μετατρέψατε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ελληνική υπόθεση! Σας ευχαριστούμε για την πρωτόγνωρη εμπειρία που μας χαρίσατε» ανέφερε στο μήνυμά της η Φώφη Γεννηματά.

«Μπράβο στην Κατερίνα Στεφανίδη και στη Νικόλ Κυριακοπούλου που μας ανέβασαν σήμερα στα ύψη με το χρυσό - αργυρό στο επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο ελληνικός στίβος μας χαρίζει χαμόγελα που τόσο έχουμε ανάγκη ειδικά αυτό το καλοκαίρι της θλίψης» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.