11 Ιανουάριος 2014, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:40

Ελληνόπουλα κολυμπούν υπό το βλέμμα του Μουσταφά Κεμάλ

  • Ελληνόπουλα κολυμπούν υπό το βλέμμα του Μουσταφά Κεμάλ

Για μια ακόμη χρονιά τα μέλη του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας «Νηρέας» υποχρεώνονται να διακόψουν την ενασχόλησή τους με το άθλημα (οι μικρές ηλικίες) ή να «μετακομίζουν» στην γειτονική, αλλά τουρκική Ανδριανούπολη (οι επαγγελματίες) για να κάνουν προπονήσεις, υπό το βλέμμα του Μουσταφά Κεμάλ.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει ανάγλυφα τα σημάδια της και στο χώρο του αθλητισμού, αν και στην περίπτωση του Νηρέα τα πράγματα, έπρεπε -για εθνικούς και μόνο λόγους- να είναι διαφορετικά.

Όπως διαβάζουμε στο OnSports,  στην Ανδριανούπολη έχει βρεθεί ένα τουρκικό «καταφύγιο» άθλησης για μέλη της ομάδας που μπορούν και έχουν την δυνατότητα να καλύψουν αυτό το κόστος και να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο… επίλυσης του ελληνικού προβλήματος.

Εκεί, προφανώς, έχουν την δυνατότητα να βάλουν πετρέλαιο και να διατηρούν και το χειμώνα ζεστό το νερό στην πισίνα τους. Διότι στην Ελλάδα του 2014, ακόμα και στις εθνικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας, κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό.

Πηγή: pygmi.gr