8 Αύγουστος 2018, 22:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Αύγουστος 2018, 22:59

Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου (βίντεο)

  • Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Κ23 (βίντεο)
    (Φωτ.: Twitter / European Athletics)

Στο ταλέντο του 20χρονου Μίλτου Τεντόγλου υποκλίθηκε το Βερολίνο το οποίο χόρεψε… «Ζορμπά» για χάρη του Έλληνα άλτη. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι που προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου με την καλύτερη επίδοση επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και με άλμα στα 8,25 μ. (την καλύτερη του επίδοση για φέτος) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η τεράστια επιτυχία του νεαρού άλτη που ξεκίνησε από το... παρκούρ έρχεται περίπου έναν χρόνο μετά το χρυσό στο Πρωτάθλημα Εφήβων στο Γκροσέτο.

Ο αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών άρχισε την προσπάθειά του στον τελικό με άλμα στα 7,96 μέτρα. Συνέχισε με άλμα στα 7,80 και στα 8 μέτρα, ενώ η τέταρτη προσπάθειά του ήταν άκυρη. Η πέμπτη του προσπάθεια τον έφερε στην κορυφή του βάθρου. Αυτό είναι το έβδομο ελληνικό μετάλλιο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στίβου.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Φαμπιάν Χάινλε με άλμα στα 8,13 μέτρα ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Σέρχι Νικιφόροφ με άλμα στα 8,13 μέτρα. Μεγάλη έκπληξη η 12η θέση του Ράντεκ Γιούσκα με 7,73 μέτρα, καθώς ο Τσέχος είχε την κορυφαία επίδοση για φέτος στην Ευρώπη.