8 Αύγουστος 2018, 17:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Αύγουστος 2018, 17:12

Η Ryanair ακύρωσε 250 πτήσεις από και προς τη Γερμανία

  • H Ryanair διακόπτει την πτήση Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως
    (Φωτ.: EPA / Oliver Hoslet)

Αντιμέτωπη με τη δικαιολογημένη ανταρσία των πιλότων της θα βρεθεί, την Παρασκευή 10 Αυγούστου, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, καθώς έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία σε Γερμανία, Βέλγιο, Σουηδία, και Ιρλανδία.

Σήμερα αναγκάστηκε να ακυρώσει 250 πτήσεις, που είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή, από και προς τη Γερμανία προκαλώντας αναστάτωση στο επιβατικό κοινό.

Τις προηγούμενες μέρες ακύρωσε ακόμα 146 από και προς το Βέλγιο, τη Σουηδία και την Ιρλανδία, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις και για την Ολλανδία. Οι ακυρώσεις στη Γερμανία αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των 2.400 και πλέον πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ εκείνες στις άλλες χώρες θα πλήξουν περίπου 25.000 επιβάτες.

Η Ryanair χαρακτήρισε τις απεργίες περιττές και ενημέρωσε το επιβατικό κοινό πως είτε θα τους μεταφέρει σε νέες πτήσεις, είτε θα επιστρέψει τα χρήματα. Ωστόσο η Γερμανική Ένωση Πιλότων (VC) τόνισε πως η αεροπορική εταιρεία «προσπαθεί να κερδίσει χρόνο από τον περασμένο Ιανουάριο». Πέρυσι το φθινόπωρο ακύρωσε πάρα πολλές πτήσεις ενώ το καλοκαίρι του 2017 είχε «παγώσει» τις άδειες των πιλότων για να μπορέσει να εξυπηρετήσει την υψηλή ζήτηση. Οι άδειες μεταφέρθηκαν το φθινόπωρο του 2017 και τον χειμώνα του 2018, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί πιλότοι που είχαν άδεια την ίδια περίοδο. Η εταιρεία τούς απείλησε με απόλυση, πολλοί μετακινήθηκαν σε άλλους αερομεταφορείς και όσοι έμειναν εξήγγειλαν απεργίες μέσα στα Χριστούγεννα.