8 Αύγουστος 2018, 13:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Αύγουστος 2018, 17:30

Καμμένος: Με εντολή Ερντογάν η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

  • Καμμένος: Έληξε κάθε συζήτηση για την επιβίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Προσχεδιασμένη από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, σύμφωνα με αποκάλυψη-βόμβα του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

«Ήθελε να συλληφθούν για να έχει ομήρους. Είχε οργανώσει τη σύλληψή τους καιρό πριν» υποστήριξε μιλώντας σήμερα στον Real FM και τον Νίκο Στραβελάκη.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» που οδήγησε στη σύλληψη του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη. «Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη. Ήταν κίνηση που είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με εντολή Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να έχουμε την ομηρία και τελικά τη συναλλαγή για τους οκτώ» είπε, υπογραμμίζοντας πως δεν πιστεύει ότι ήταν τυχαίο όλο αυτό.

Αναφερόμενος στην τραγωδία στην ανατολική Αττική, μεταξύ άλλων είπε πως κακώς μπήκαν οι κάμερες μέσα στην ανεκδιήγητη σύσκεψη το βράδυ που είχε αφανιστεί από το χάρτη το Μάτι, «Εξέθεσαν τον Τσίπρα. Κακώς μπήκε η κάμερα στην ενημέρωση της μοιραίας Δευτέρας, του έδωσαν λάθος πληροφορίες» είπε.

Ο υπουργός Άμυνας προειδοποίησε για ακόμα μία φορά ότι θα ρίξει την κυβέρνηση εάν έρθει στη Βουλή η συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων. «Αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα πάω στον Παυλόπουλο, θα αποσύρω την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση πριν γίνει η ψηφοφορία και θα προκαλέσω άμεσα εκλογές», εξήγησε ο Πάνος Καμμένος και μάλιστα πρόσθεσε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την 4ετία. «Ποια εξάντληση 4ετίας;», είπε χαρακτηριστικά.