8 Αύγουστος 2018, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Αύγουστος 2018, 12:27

Πάρτι φοροδιαφυγής στη Μύκονο – Η «Τρίαινα» βγάζει «λαβράκια»!

  • Πάρτι φοροδιαφυγής στη Μύκονο – Η «Τρίαινα» βγάζει «λαβράκια»!
    (Φωτ.: Flickr)

Σε ψάρεμα άλλου τύπου επιδίδονται εδώ και καιρό ομάδες εφοριακών στη Μύκονο και από ό,τι φαίνεται πιάνουν ψάρια και μάλιστα α’ κατηγορίας. Όπως προκύπτει από τους μέχρι σήμερα ελέγχους των στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο νησί της Μυκόνου, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Τρίαινα», πολλές είναι οι επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει το δρόμο της φοροδιαφυγής.

Χαρακτηριστικό είναι πως βρέθηκαν POS συνδεδεμένα με λογαριασμούς στην Ελβετία!

Πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνουν πως στο κατάστημα της Luis Vuitton στο κέντρο της Μυκόνου εντοπίστηκαν δύο POS συνδεδεμένα με τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, ενώ άλλο ένα τέτοιο POS εντοπίστηκε στο κατάστημα της ίδιας εταιρείας που λειτουργεί στο Nammos Village. Στο κατάστημα της Louis Vuitton στο Nammos Village βρέθηκαν Ισπανοί εργαζόμενοι που ήταν ασφαλισμένοι στο ισπανικό ΙΚΑ και τώρα ερευνάται η νομιμότητα της πρακτικής αυτής. Πάντω τα δύο POS κατασχέθηκαν.

48ωρο λουκέτο σε γνωστές επιχειρήσεις
Αποδείξεις αξίας 3.500 ευρώ φαίνεται πως δεν είχε εκδώσει το κέντρο Καλούα στην Παράγκα, ενώ στο κατάστημα τουριστικών ειδών που λειτουργεί στον ίδιο χώρο υπήρχαν εμπορεύματα χωρίς τιμολόγια αγοράς. Στο κέντρο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο.

Επίσης, εφοριακοί κατάσχεσαν τις ημερήσιες εισπράξεις, ύψους 19.000 ευρώ, του εστιατορίου Κατρίν στο κέντρο του νησιού γιατί διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία ύψους 380.000 ευρώ. Λουκέτο 48 ωρών επιβλήθηκε και σε μεγάλο πλυντήριο στη χώρα της Μυκόνου καθώς δεν είχε κόψει 67 αποδείξεις 13.000 ευρώ.

Και αυτά είναι μόνο ένα ψήγμα των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν στο νησί των ανέμων, υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.