7 Αύγουστος 2018, 17:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Αύγουστος 2018, 17:18

Γαλλική οικογένεια προκάλεσε συναγερμό και εκκένωση του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης

  • Γαλλική οικογένεια προκάλεσε συναγερμό και εκκένωση του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης
    Αστυνομικοί έξω από το Terminal 1 του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης (φωτ.: EPA / Thorsten Wagner)

Τμήματα του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης εκκενώθηκαν για αρκετές ώρες σήμερα, προκαλώντας αναστάτωση στη διάρκεια της βεβαρυμμένης σεζόν των θερινών διακοπών, αφού μια τετραμελής γαλλική οικογένεια παράκαμψε τους ελέγχους ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή Αστυνομία. Στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) η Αστυνομία ανέφερε μέσω του Twitter πως τα τμήματα του αεροδρομίου που είχαν εκκενωθεί, άνοιξαν και πάλι, επιτρέποντας στους επιβάτες και τους εργαζομένους στο αεροδρόμιο και τις αερογραμμές να επιστρέψουν στα τμήματα του Terminal 1 που είχαν κλείσει προσωρινά.

Η Αστυνομία δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για το πώς η οικογένεια μπόρεσε να παρακάμψει τους ελέγχους ασφαλείας χωρίς να τους σταματήσει κανείς.

Στη Φρανκφούρτη, μείζονα κόμβο για τα διεθνή ταξίδια και έδρα της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, το πρόγραμμα προέβλεπε για σήμερα την απογείωση και την προσγείωση 1.500 πτήσεων, σύμφωνα με την εταιρεία Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο. 

Στη διάρκεια της εκκένωσης η Lufthansa αναγκάσθηκε να σταματήσει την επιβίβαση στα επίπεδα Α και Ζ του Terminal 1 του αεροδρομίου, όμως ανακοίνωσε πως δεν μπορεί ακόμη να πει πόσες πτήσεις θα ματαιωθούν ή θα καθυστερήσουν ως αποτέλεσμα αυτού. Ο αερομεταφορέας θα ανακοινώσει νέο πρόγραμμα πτήσεων και θα δώσει περισσότερες πληροφορίες αργότερα σήμερα.