6 Αύγουστος 2018, 20:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Αύγουστος 2018, 20:54

Κολύμβηση: Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

  • Κολύμβηση: Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Την επιτυχία του 2016 στο Λονδίνο επανέλαβε ο Απόστολος Χρήστου στον τελικό των 100μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γλασκόβης. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 53.72, τερματίζοντας πίσω από τους Ρώσους Κλιμέντ Κολεσνίκοφ και Εβγκένι Ρίλοφ, και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση της Γλασκόβης.

Ο Χρήστου γύρισε πέμπτος στα 50μ. και δεν φαινόταν ότι θα ανταγωνιστεί, όχι μόνο τους δύο Ρώσους, που ήταν τα φαβορί του αγωνίσματος, αλλά και τους δύο βασικούς αντιπάλους του, τον Ρουμάνο Γκλίντα και τον Ιταλό Σαμπιόνι. Όμως, οι δύο τελευταίοι κολυμβητές «πλήρωσαν» την προσπάθειά τους να ακολουθήσουν το ρυθμό των Κολεσνίκοφ και Ρίλοφ και στα τελευταία μέτρα έχασαν έδαφος, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει φοβερή κούρσα στο τέλος.

Αυτό είναι το 19ο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (32ο συνολικά για τον υγρό στίβο), αλλά και το πέμπτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα (τρία έχει κατακτήσει ο Άρης Γρηγοριάδης και δύο ο Χρήστου να φτάνει πλέον τα δύο.

Χρήστου: Αφιερώνω το μετάλλιο στις οικογένειες που δοκιμάστηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές 
«Ειλικρινά αυτό το μετάλλιο είναι από τα πιο σημαντικά στην καριέρα μου. Καμία σχέση με το αντίστοιχο του Λονδίνου το 2016. Θα ήθελα να το αφιερώσω στις οικογένειες που δοκιμάστηκαν τόσο πολύ στις καταστροφικές πυρκαγιές και φυσικά και στη δική μου οικογένεια που με στηρίζει».

Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού εξήγησε ότι χθες ο ημιτελικός του έδωσε ένα πολύ μεγάλο μάθημα: Ότι πρέπει να μπαίνει με υπομονή στον αγώνα όσο κι αν θέλει το μετάλλιο και την επίδοση. «Αυτό έκανα στον τελικό, όπου μετράει η θέση και όχι η επίδοση, κράτησα δυνάμεις για το τέλος και δικαιώθηκα. Ήταν σαφώς πιο μελετημένη η κούρσα μου απόψε, μπορεί να είναι αρκετά μακριά από το 53.30 αλλά δεν ενδιαφέρει καθόλου, αφού μετράει το μετάλλιο», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής.