6 Αύγουστος 2018, 19:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Αύγουστος 2018, 23:20

Ρωσικά αντίμετρα στις απελάσεις των δύο διπλωματών – Η Μόσχα ενημέρωσε τον Έλληνα πρεσβευτή

  • Μόσχα: Δεν έχουμε στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Βενεζουέλα
    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κλήθηκε (ξανά) ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς. Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, που προορίζεται για τα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει: «Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ρωσικά αντίποινα περιλαμβάνονται απελάσεις και απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα διπλωματικών στελεχών της Ελλάδας, σε πλαίσιο ανάλογο των μέτρων που είχε λάβει η Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο. 

Tο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ στον οποίο λέγεται ότι επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας. Διπλωματικές πηγές αναφερόμενες στα ρωσικά αντίποινα έκαναν λόγο για «ασύμμετρη κίνηση» εκ μέρους των Ρώσων και εξηγούσαν ότι η ελληνική πλευρά είχε επιβάλει μέτρα απαντώντας σε κινήσεις των Ρώσων που ήταν συγκεκριμένες και υπήρχαν αποδείξεις.