7 Αύγουστος 2018, 00:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Αύγουστος 2018, 23:32

Στην ακαδημία της Apple Έλληνας φοιτητής από την Ξάνθη

  • Στην ακαδημία της Apple Έλληνας φοιτητής από την Ξάνθη
    (Φωτ.: Twitter / Giorgos Kakouliadis)

Ένας 20χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών) στη Σάμο, ο Γεώργιος Κακουλιάδης, κατάφερε να περάσει την πόρτα της Apple Developer Academy στη Νάπολη της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα κέντρο σπουδών για το iOS στην Ευρώπη και πολλοί μάλιστα το θεωρούν πιο «απαιτητικό» κι από το Πανεπιστήμιο του Harvard! Σε αυτό, οι προγραμματιστές λαμβάνουν υψηλού επιπέδου κατάρτιση προκειμένου να κατασκευάσουν τις δικές τους επιτυχημένες εφαρμογές.

Το iOS Developer Academy έχει την έδρα του στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης Federico II.

«Ως άνθρωπος της τέχνης και της δημιουργικότητας άρχισα να δημιουργώ περιεχόμενο σε Apple συσκευές. Όταν έμαθα για την ακαδημία προγραμματιστών έκανα αίτηση για εξετάσεις», τονίζει ο 20χρονος φοιτητής μιλώντας στο xanthinea.gr. Και εξηγεί: «Στην πρώτη φάση δώσαμε εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης. Ήταν από τις πιο ιδιαίτερες εξετάσεις της ζωής μου μιας και δεν ήταν ένα συνηθισμένο τεστ γνώσεων. Υπήρχαν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικά με ανάπτυξη λογισμικού, design, business βασισμένες σε ερωτήσεις λογικής και IQ.

»Στη δεύτερη φάση οι 500 καλύτεροι κληθήκαμε να δώσουμε συνέντευξη και έπειτα ακολούθησε διαδικτυακό interview με ερωτήσεις πάνω στο βιογραφικό και στην έως τώρα πορεία του καθενός. Τελικά επιλέχθηκαν οι 342 συμμετέχοντες για νέο ακαδημαϊκό έτος. Οι τελικοί συμμετέχοντες θα λάβουν MacBook και iPhone αλλά και χρήματα σε μορφή υποτροφίας».

Ο Γεώργιος Κακουλιάδης, που γεννήθηκε στη Ξάνθη, σημειώνει ακόμη πως έχει ασχοληθεί αρκετά με την επιχειρηματικότητα το τελευταίο διάστημα. Αποκορύφωμα ήταν η συμμετοχή του σε μια startup εταιρεία που επιχειρεί «να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα ρούχα». Επίσης, τονίζει πως για να φτάσει ως εδώ οφείλει πολλά στην φοιτητική ομάδα Swifters, η οποία είναι η πρώτη και μοναδική φοιτητική κοινότητα γύρω από τεχνολογίες Apple στην Ελλάδα και έχει έδρα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

«Πιστεύω πως η επένδυση του χρόνου μου στην ακαδημία θα με οδηγήσει σε νέους ορίζοντες πιο κοντά στους στόχους μου. Οι γνώσεις που θα λάβω από την ακαδημία θα χρησιμοποιηθούν είτε για να υλοποιήσω κάποιο επιχειρηματικό project είτε για κάποια εργασία στο μέλλον», συμπληρώνει.