4 Αύγουστος 2018, 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Αύγουστος 2018, 11:05

12χρονος Αϊνστάιν σπουδάζει στο πανεπιστήμιο παρέα με το αρκουδάκι του! (βίντεο)

  • 12χρονος Αϊνστάιν σπουδάζει στο πανεπιστήμιο παρέα με το αρκουδάκι του! (βίντεο)
    Ο 12χρονος Κάρλος Αντόνιο Σανταμαρία Ντίαζ μιλά... για ιατρική φυσική σε συνέντευξη Τύπου με το αρκουδάκι του στο χέρι (φωτ.: EPA / Sashenka Gutierrez)

Μόλις 12 ετών και ήδη ο Κάρλος Αντόνιο Σανταμαρία Ντίας σπουδάζει στο πανεπιστήμιο! Για την ακρίβεια αρχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο UNAM του Μεξικού, τη Δευτέρα. Ο μικρός Αϊνστάιν θέλει να σπουδάσει ιατρική φυσική και είναι ο νεότερος σε ηλικία που γίνεται δεκτός στο φημισμένο πανεπιστήμιο.

Και δεν έγινε δεκτός χαριστικά. Στις εισαγωγικές εξετάσεις συγκέντρωσε βαθμολογία 105 στα 109!

«Βασικός μου στόχος είναι (…) να προσφέρω βασικά στοιχεία ώστε οι γιατροί και οι βιολόγοι να μπορούν να λύνουν τα βιολογικά μας προβλήματα», εξήγησε ο Κάρλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το UNAM που τον χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα υψηλών νοητικών ικανοτήτων».

Ο Κάρλος, αν και δεν του αρέσει να τον αποκαλούν «ιδιοφυΐα», λίγο πριν τα 9α γενέθλιά του το 2015 παρακολούθησε δύο σειρές μαθημάτων, ένα για τη βιοχημική και τη μοριακή βιολογία στην φαρμακοβιομηχανία και ένα στην αναλυτική χημεία.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής δεν ήταν οι εισαγωγικές εξετάσεις στο UNAM, αλλά το γεγονός ότι οι γονείς του έπρεπε να πείσουν τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας να του επιτρέψουν να δώσει τις εξετάσεις για να αποφοιτήσει από το γυμνάσιο και το λύκειο σε αυτή την ηλικία. «Θέλω απλώς να σπουδάσω. Αν μου κλείσουν τις πόρτες, θα μπω από το παράθυρο», τόνισε ο 12χρονος.

«Θα πάω στο μάθημα με το λούτρινο κουκλάκι μου», ένα πούμα, τη μασκότ της ομάδας ποδοσφαίρου του UNAM, πρόσθεσε.

Παρόλο που δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο, στηρίζει την ομάδα του πανεπιστημίου. Ο ίδιος προτιμά τα βιντεοπαιχνίδια και τα παιχνίδια κατασκευών. Όταν δεν είναι βυθισμένος σε κάποιο επιστημονικό εγχειρίδιο του αρέσει να διαβάζει λογοτεχνία. «Πριν λίγες ημέρες διάβαζα τον Δον Κιχώτη», διηγείται ο Κάρλος. Η παρέα με τα άλλα παιδιά «είναι λίγο δύσκολη», σχολίασε, παρόλο που του είναι ευχάριστο να συναναστρέφεται με ενήλικες.

Όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της επιτυχίας του, ο Κάρλος απάντησε: «Διάβαζα πολύ, ποτέ δεν είπα “δεν γίνεται” ή “θα επιστρέψω στο δημοτικό”. Πάντα υπάρχει τρόπος».