3 Αύγουστος 2018, 15:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2018, 14:46

Κυβερνητικός πυρετός κατά των αυθαιρέτων: Κατεδαφίζονται άμεσα 61 κτίσματα

  • Κυβερνητικός πυρετός κατά των αυθαιρέτων: Κατεδαφίζονται άμεσα 61 κτίσματα
    Από την κατεδάφιση μάντρας στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Οι 61 κατεδαφίσεις, η οποίες θα γίνουν μέσω της επέκτασης των συμβάσεων που ήδη και υπάρχουν και έχουν συναφθεί από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης Τσίπρα-Σταθάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύντομα, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, αναμένεται να σταλούν ειδοποιητήρια για:

  • 27 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που βρίσκονται σε ρέματα στη Μάνδρα,
  • 21 κατεδαφίσεις περιφράξεων που εμποδίζουν την πρόσβαση σε παραλίες του Σαρωνικού, της Αναβύσσου και του Πόρτο Ράφτη, και
  • 13 κατοικίες που βρίσκονται σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο και Πεντέλη. Πρόκειται για σπίτια που έχουν ήδη παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές από τους ιδιοκτήτες τους προκειμένου να προχωρήσει η κατεδάφιση.

Επιπλέον το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το οικόπεδο στο Μάτι στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 26 άτομα που προσπαθούσαν να φτάσουν στη θάλασσα. Η διαδικασία κατεδαφίσεων, όπως επισημάνθηκε και στη σύσκεψη του Μαξίμου, θα συνεχιστεί με ταχύτατες διαδικασίες το επόμενο διάστημα με προτεραιότητα να δίνεται σε 200-300 αυθαίρετα κτίσματα που έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

Μιλώντας στον ρ/σ 24/7 ο Γιώργος Σταθάκης σημείωσε ότι για τις κατεδαφίσεις εγκρίθηκε ήδη κονδύλι από το Πράσινο Ταμείο, ενώ τόνισε ότι η θυροκόλληση των ειδοποιήσεων για γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Είναι μια απόφαση που έτυχε ευρείας αποδοχής στη Βουλή, πρέπει να προχωρήσουμε», τόνισε.

Ήδη χθες ο Δήμος Κασσάνδρας κατεδάφισε μάντρα που χώριζε δύο οικόπεδα στα Γκατζουρέικα, μια περιοχή μεταξύ του Πευκοχωρίου και της Χανιώτης, και η οποία εμπόδιζε την πρόσβαση στην παραλία.