5 Αύγουστος 2018, 19:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Αύγουστος 2018, 18:18

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Κάλεσμα για συμμετοχή στην Παγκόσμια Αιμοδοσία τον Δεκαπενταύγουστο του 2019

  • Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Κάλεσμα για συμμετοχή στην Παγκόσμια Αιμοδοσία τον Δεκαπενταύγουστο του 2019

Ο κοινωνιολόγος και συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης συμμετείχε ως ομιλητής στο 20ό Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, από 19 έως 22 Ιουλίου.

Στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, πρότεινε τη συμμετοχή των Ποντίων τον Δεκαπενταύγουστο του 2019 στην παγκόσμια αιμοδοσία που θα εξελίσσεται σε πολλές χώρες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αναλυτικά ανέφερε:

Τη 15η Αυγούστου του 2019 θα ανεβούμε όλοι οι Έλληνες στην «επί του όρους Μελά του Πόντου Παναγία» η οποία μετακόμισε στο Βέρμιο της Ημαθίας. Θα έρθουμε εδώ στην Καστανιά. Όχι μόνο να ανάψουμε 353 κεριά στη μνήμη των θυμάτων μιας από τις πλέον πετυχημένες γενοκτονίες του 20ού αιώνα. Αλλά να δώσουμε το αίμα μας. Να συμμετάσχουμε στην Παγκόσμια Αιμοδοσία που θα εξελίσσεται σε πολλές χώρες και πόλεις του πλανήτη μας καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019. Εκατό χρόνια από το έγκλημα. Το μήνυμά μας θα είναι: «Εμείς δεν θέλουμε το αίμα μας πίσω».

Το επόμενο βήμα θα είναι η παράδοση των συγκεντρωμένων φιαλών ελληνικού αίματος στα νοσοκομεία της Αμισού (αδελφής πόλης της Αθήνας), της μαρτυρικής Τρίπολης, της Κερασούντας, της Τραπεζούντας. Ένα μέρος του θα παραδοθεί στο νοσοκομείο του μαρτυρικού Κομπάνι της Νότιας Κουρδίας.

Όταν δεκαετίες πριν ξεκίνησα αυτόν τον ευγενή αγώνα είπα ότι ο ορίζοντας, ο στόχος του αγώνα μας είναι η επιστροφή του ανθρωπισμού στον Πόντο. Όλοι οι καλλιεργημένοι άνθρωποι του πλανήτη γνωρίζουν ότι ο Πόντος ήταν πατρίδα του ανθρωπισμού.

  • Από το blog του Μιχάλη Χαραλαμπίδη polis-agora.blogspot.com.