1 Αύγουστος 2018, 16:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Αύγουστος 2018, 16:12

Γερμανία: Αποκαλύφθηκαν λίστες ακροδεξιών με 35.000 «εχθρούς προς εξόντωση»

  • Γερμανία: Αποκαλύφθηκαν λίστες ακροδεξιών με 35.000 «εχθρούς προς εξόντωση»
    (Φωτ.: Sputniknews.com)

Επταετής έρευνα κρατικών υπηρεσιών της Γερμανίας αποκάλυψε την ύπαρξη καταλόγων με τα ονόματα και τις διευθύνσεις περίπου 35.000 ανθρώπων, οι οποίοι θεωρούνται «εχθροί προς εξολόθρευση» από διάφορες ακροδεξιές εξτρεμιστικές ομάδες! Το γεγονός ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από αίτημα της βουλευτού Μαριτίνα Ρένερ του κόμματος Die Linke, να ανακοινωθεί πόσοι από τους στόχους των ακροδεξιών ομάδων είχαν ενημερωθεί ότι πιθανώς να κινδυνεύουν.

«Φανταστείτε να είστε σε έναν τέτοιο κατάλογο και να μην γνωρίζεις τίποτα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απλά αγνοεί την τρομοκρατική απειλή από την ακροδεξιά» είπε η Ρένερ.

Όπως ανάφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, οι λίστες είναι καταρτισμένες από ομάδες μεταξύ των οποίων οι Nordkreuz και National Socialist Underground (NSU). Ο ένας κατάλογος, που βρέθηκε κατά τη διάρκεια εφόδου της αντιτρομοκρατικής στο βόρειο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία πέρυσι, περιέχει ονόματα και διευθύνσεις ανθρώπων που η ακροδεξιά σκόπευε να εξοντώσει εάν της δινόταν η ευκαιρία ή σε περίπτωση κρίσης, σύμφωνα με το υπουργείο.


Η βουλευτής Μαριτίνα Ρένερ του Die Linke (φωτ.: alliance / dpa / Soeren Stache)