31 Ιούλιος 2018, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιούλιος 2018, 16:34

Φωτιά στο Μάτι: Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας ότι γνώριζε για νεκρούς από τις 19:08

  • Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Δεύτερο αίτημα του ανακριτή για αναβάθμιση κατηγορητηρίου
    Εικόνα «βιβλικής καταστροφής» στο Κόκκινο Λιμανάκι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, που επικαλείται σήμα του Λιμεναρχείου Ραφήνας, ότι την ημέρα (23/7) της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, από τις 19:08 το υπουργείο γνώριζε την ύπαρξη νεκρών.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η εν λόγω σηματική αναφορά απεστάλη την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 από τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας, δηλαδή την επόμενη ημέρα από την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, και είχε χαρακτήρα συνολικού απολογισμού και καταγραφής των ενεργειών του Λιμενικού στην περιοχή ευθύνης της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας, από την έναρξη της επιχείρησης έως και τη μεταφορά του τελευταίου ανθρώπου.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι στη σηματική αναφορά καταγράφεται με σαφήνεια ότι από τις 19:08 μ.μ. της 23ης Ιουλίου 2018 και μετέπειτα ξεκίνησαν συνεχείς μεταφορές διασωθέντων προς το λιμάνι της Ραφήνας, αλλά και σορών από τα σκάφη που συμμετείχαν στη διάσωση, χωρίς όμως να καθορίζεται ο χρόνος ανεύρεσης και μεταφοράς τους, όπως υποστηρίζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο ημερολόγιο της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας προς το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη ώρα πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμάνι της πόλης καθώς και ανευρεθέντων σορών.