31 Ιούλιος 2018, 19:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Αύγουστος 2018, 11:10

Καλαμαριά: Ως ένδειξη συμπαράστασης στους πυροπαθείς, ακυρώνονται οι ποντιακές εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

  • Καλαμαριά: Ως ένδειξη συμπαράστασης στους πυροπαθείς, ακυρώνονται οι ποντιακές εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος
    (Φωτ.: Δήμος Καλαμαριάς)

Μετά από ομόφωνη απόφαση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου της Καλαμαριάς αποφασίστηκε να ακυρωθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και τη γιορτή της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ως ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Αττικής. Τις εκδηλώσεις θα διοργάνωνε ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με τους ποντιακούς συλλόγους της περιοχής από τις 4 έως τις 6 Αυγούστου, όπως ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ζώης.

Σύμφωνα με τον Κώστα Ζώη, τα χρήματα για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων καθώς και οι αμοιβές των καλλιτεχνών θα δοθούν στους πυρόπληκτους.

«Αυτό που βιώνουμε αυτές τις μέρες είναι μια τραγωδία σε εθνικό επίπεδο. Είμαστε υποχρεωμένοι ως οργανωμένη κοινωνία αλλά και ως φυσικά πρόσωπα να συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας, και ένας τρόπος είναι κι αυτός» τόνισε.

Η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς θα σταθεί επίσης αρωγός σε εκδήλωση της ομάδας των Πόντιων καλλιτεχνών «Παλλαλιακός», η οποία θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Ελένη Κάλλη