30 Ιούλιος 2018, 23:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιούλιος 2018, 07:53

Ένα κερί στο Σύνταγμα και μια συγγνώμη για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική

  • Ένα κερί στο Σύνταγμα και μια συγγνώμη για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Μια διαμαρτυρία διαφορετική από τις άλλες διοργανώθηκε απόψε στο Σύνταγμα. Χωρίς συνθήματα και πανό, παρά μόνο με κεριά και λουλούδια για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική την περασμένη Δευτέρα.

Εκατοντάδες άνθρωποι, κρατώντας κεριά και λουλούδια, έφτασαν μπροστά από τη Βουλή, θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στο Μάτι και να ζητήσουν σιωπηρά μια συγγνώμη.

Οι συγκεντρωθέντες έψαλαν το «Πάτερ Ημών» και στάθηκαν γύρω από μια καρδιά που είχε φτιαχτεί από κεριά και έγραφε την ημερομηνία που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά (23/7).Η πρωτοβουλία για αυτή τη διαμαρτυρία ανήκε στον 39χρονο μπασκετμπολίστα Γιάννη Γκαγκαλούδη ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο μέσα από τα social media για να τιμήσουν σιωπηρά τις ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν στο Μάτι.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

«Ως άνθρωπος του αθλητισμού τα τελευταία 25 χρόνια και επειδή πραγματικά δεν αντέχω άλλο θέλω να διοργανώσω από μόνος μου το εξής... Μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κεράκια να φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδοξα... Να κάτσουμε απλά σιωπηλά...», έγραψε χαρακτηριστικά.