29 Ιούλιος 2018, 23:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2018, 23:57

Πενς: Αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν απελευθερωθεί ο πάστορας

  • Πενς: Αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν απελευθερωθεί ο πάστορας
    (Φωτ.: Twitter / Vice President Mike Pence)

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς, σε δηλώσεις του για την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα. Ο Άντριου Μπράνσον βγήκε από τη φυλακή και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τη δίκη του, ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποίησε τις ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος το είπε ξεκάθαρα. Ο κατ’ οίκον περιορισμός για τον πάστορα δεν φτάνει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις αν ο Μπράνσον δεν απελευθερωθεί», ανέφερε ο Μάικ Πενς.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας στο FOX υπογράμμισε τη σημασία που έχει η απελευθέρωση του πάστορα για τις σχέσεις των δυο χωρών. Κάνοντας μια αναδρομή στο ζήτημα, θύμισε πως τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και ο ίδιος «απευθυνθήκαμε απευθείας στον Ερντογάν και την τουρκική κυβέρνηση ζητώντας την απελευθέρωση του Μπράνσον και την επιστροφή του στην Αμερική. Οι διαπραγματεύσεις ήταν συνεχείς και αδιάκοπες. Ήταν καλό ότι μεταφέρθηκε από τη φυλακή στο σπίτι του. Αλλά ο Μπράνσον πρέπει να γυρίσει σπίτι του στη σύζυγό του, στο ποίμνιό του στην πατρίδα του».

Οι δηλώσεις του Μάικ Πενς έγιναν λίγες ώρες μετά το μήνυμα που έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις των Αμερικάνων για την απελευθέρωση του πάστορα. «Οι ΗΠΑ θα χάσουν έναν ισχυρό και ειλικρινή εταίρο εάν δεν αλλάξουν συμπεριφορά», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.