29 Ιούλιος 2018, 18:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2018, 18:27

Οι Άθλιοι των Αθηνών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ‒ Οι ευθύνες δεν είναι πολιτικές αλλά μόνο ποινικές

  • Εξιτήριο έλαβε ο Παυλόπουλος από το Ωνάσειο
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Οι οιωνοσκόποι ερμηνεύοντες τα «σημεία», αλλά και οι προληπτικοί είχαν θορυβηθεί σφόδρα με αφορμή την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του «υποδυόμενου» ως πρωθυπουργού την 25η Ιανουαρίου 2015, σε συνδυασμό με το τραγικό ατύχημα της επόμενης ημέρας 26η Ιανουαρίου 2015 στην NATOϊκή βάση Los Llanos στην Ν. Ισπανία και το θάνατο των δύο ιπτάμενων άξιων στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά τα «σημεία» όμως ήλθαν τα γεγονότα, όπως: κλείσιμο τραπεζών, capital controls μέχρι και σήμερα, δημοψήφισμα, παραβίαση του αποτελέσματος, απόπειρα ελέγχου ενημέρωσης, επαναλειτουργία ΕΡΤ με μνημείο «πεσόντων», γελοιοποίηση του υποδυόμενου σε συνεντεύξεις στην αλλοδαπή, εκφορά ελληνικών με αγγλική προφορά, on camera από τον Σόϊμπλε χαρακτηρισμός του υποδυόμενου ως βλακός άνευ αντίδρασής του, αφελληνισμός ελληνικών τραπεζών. Ακολούθησαν φονικοί σεισμοί σε Λευκάδα, Μυτιλήνη, Κω, αποβίβαση/διέλευση ενός εκατομμυρίου παράνομων, προσφύγων και τινών ισλαμοφασιστών, σφράγιση βορείων συνόρων από τους «εταίρους» της ΕΕ, λασπώδης διεθνιστική ευαισθησία στην Ειδομένη, στη Μόρια, απόπειρα δολοφονίας Παπαδήμου, δολοφονίες και εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων, δεκάδες νεκροί στην Μάνδρα, παράνομη σύλληψη/φυλάκιση στρατιωτικών από την είτονα σύμμαχο, Συμφωνία Πρεσπών, εκατόμβη στο Μάτι Αττικής και ακόμη μετράμε… Συμπέρασμα λογικό πλέον: Το παρόν και μέλλον δυσοίωνο!

Πέραν της επαλήθευσης των «σημείων», ειδικώς για κάποια εκ των συμβάντων οι ευθύνες του υποδυόμενου και λοιπών συνεργών ήταν και είναι μόνον ποινικές.

Η αναφορά περί πολιτικής ευθύνης άλλωστε είναι το εφεύρημα των πολιτικών ιθυνόντων (από το ρ.  ιθύνω = κατευθύνω, δίδω οδηγίες) της μεταπολίτευσης, που τους επέτρεψε ατιμωρητί να παρανομούν ασύστολα. Ο υποδυόμενος όμως ούτε και την πολιτική ευθύνη ανέλαβε! Η επί λέξει πρόσφατη διατύπωσή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ήταν «θέλω να αναλάβω την πολιτική ευθύνη…». Επομένως δια της απουσίας έστω της εκφοράς ενεστώτος χρόνου σε α΄πρόσωπο (αναλαμβάνω), εξέφρασε απλώς μία ανεκπλήρωτη έως τούδε επιθυμία. Στη συνέχεια δε «θαρραλέα» προέτρεψε τους λοιπούς συνεργούς στο έγκλημα «…σας καλώ να την αναλάβετε…». Ο ορισμός του θρασύδειλου!

Ο υποδυόμενος τον πρωθυπουργό είναι ποινικά υπόλογος ήδη από το έτος 2015 για τα εξής ποινικά αδικήματα:

  1. παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ) σε συνδυασμό με άρθρο 16 παρ. 3 ν. 4023/2011 για τη  Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος, καθότι ως υπάλληλος κατά την έννοια του νόμου παραβίασε το δεσμευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (άραγε πώς διέλαθε μέχρι τούδε από εισαγγελείς, αντιπολίτευση, ΜΜΕ, εκτός και επιβραβεύτηκε δια της αποσιώπησης λόγω παραμονής στη ζώνη ευρώ).
  2. απάτης σε βαθμό κακουργήματος (άρθρο 386 παρ. 1,3 ΠΚ) με δεδομένη την δολία εξαπάτηση των πολιτών, την μέγιστη οικονομική ζημία στην δημόσια και ιδιωτική περιουσία σε συνδυασμό με την ωφέλεια της Γερμανίας κυρίως. Υπό τις πρόσφατες δε πολύνεκρες τραγωδίες της Μάνδρας, στο Ν. Βουτζά, στη Ραφήνα και κυρίως στο Μάτι Αττικής, τις τεράστιες περιουσιακές ζημίες, την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος υφίστανται ισχυρές ενδείξεις περί της ηθικής αυτουργίας του στις αξιόποινες πράξεις της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της έκθεσης σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος, καθότι εκ της ιδιότητάς του και των καθηκόντων, ήτοι ηγείται της κυβέρνησης, προεδρεύει του Υπουργικού Συμβουλίου, προεδρεύει του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, προΐσταται των Γενικών Γραμματειών του Κράτους (επομένως και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας), διορίζει και απολύει τα μέλη της κυβέρνησης (ουδέν έπραξε για τους συναυτουργούς), διαχειρίζεται μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς την εξωτερική, την αμυντική, την οικονομική και την εσωτερική πολιτική της χώρας,  επιβλέπει το έργο των μελών της κυβέρνησης, εισηγείται ψήφιση νομοσχεδίων …).

Όλες οι ανωτέρω  αξιόποινες πράξεις, γνωστές στις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές, διώκονται αυτεπαγγέλτως, πλην μέχρι σήμερα αναμένουμε την ανεξάρτητη δικαιοσύνη να πράξει.

Είναι δε διάφορη η ποινική ευθύνη ενδεχομένως δράστη εμπρησμού από αμέλεια στο Νταού Πεντέλης από τις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις του υποδυόμενου, του επίσης αδίστακτου εταίρου της συν-κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών, υφισταμένων, γενικών γραμματέων, περιφερειάρχη, δημάρχων. Πρόκειται για διαφορετικές αξιόποινες πράξεις με όλως διάφορα συστατικά στοιχεία συγκρότησης του αξιόποινου.

Κάτι γνωρίζει η κα Θάνου, η οποία συνεργεί περί την νομιμοποίηση ενεργειών του ανεπαρκούς. Πιθανόν να τον θεωρεί «καλόπαιδο», πλην όμως μερικές φορές είναι ελάχιστη η απόσταση του α από το ω.

Άλλοι θεωρούν ότι η εν λόγω κυρία πάσχει από ακόρεστη ματαιοδοξία, παρά την θητεία της ως προέδρου του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακής πρωθυπουργού. Ποιος ξέρει, άβυσσος η ψυχή… Ενίοτε εκ της αβύσσου αναβαίνουν και τέρατα.

Άξιον προσοχής και δηλωτικόν του ανίερου, ανόσιου, ανόητου, αμετροεπούς υποδυόμενου και των συν αυτώ συνεργών είναι το ΥΦΟΣ, η ύφανση της ψυχοπνευματικής υπόστασης, οι οποίοι δολίως συντονισμένοι κατά τις πρόσφατες on camera συνεδριάσεις και συνεντεύξεις, υποκρίνονται, κομπορρημονούν, ασεβούν και προκαλούν. Ευτυχώς για τους ανθρώπους η Νέμεσις πάντοτε επεμβαίνει, πλην όμως οι πράξεις ημών των λοιπών ορίζουν το μέγιστο ή ελάχιστον του τιμήματος αποκατάστασης της ισορροπίας.

Ο υποδυόμενος τον πρωθυπουργό μετά του εταίρου του πατριδοκάπηλου θεομπαίχτη «βάτραχου» και λοιπών αργυρώνητων προθύμων βουλευτών, στελεχών, κομματικών κυνών επένδυσε και καλλιέργησε το ταξικό μίσος κατ’ αναλογίαν του φυλετικού μίσους, δηλώνοντας σταλινική ή ναζιστική ιδεοληψία και τακτική. Διαλέγετε ό,τι προσιδιάζει στην περίπτωση. Ίδιες οι μέθοδοι, ίδια τα κίνητρα, η αυτή εκδικητική μειονεξία ενδεδυμένη «λαϊκό» προσωπείο.

Εν κατακλείδι είναι σαφές ότι οι ανθύπατοι του Βερολίνου, οψίμως δε και των ΗΠΑ ενεργούν ως: Αμετανόητοι, επικίνδυνοι, δόλιοι, ανεπαρκείς, ιδιοτελείς, εξουσιομανείς κατά το βαθμό εξουσίας του ανθυπάτου, διχαστικοί, θρασύδειλοι, υβριστές, βάρβαροι, ανελέητοι, φανατικοί!

Συμπέρασμα τελικό: Εάν δεν αντιδράσουν και δράσουν τάχιστα και συντονισμένα οι υγιείς δυνάμεις, οι κατά το Σύνταγμα λοιποί αρμόδιοι, αλλά και η πλειοψηφία των πολιτών, που σκέπτονται ελευθέρως η εξελισσόμενη καταστροφή της Πατρίδας και ο θάνατος ως Νέμεσις θα λειτουργεί αυξητικά.

Επειδή στερούνται συνείδησης, αλλά και αυτογνωσίας περί της κακότητας που διακινούν, είναι περιττό να καλούνται σε διατύπωση συγγνώμης χειλέων. Στερούνται ενσυναίσθησης, αρετή η οποία προσφάτως ετέθη από τους ειδικούς στην κορυφή της ανθρώπινης ευφυίας. Έχουν όμως γνώση της καταστροφής που επέφεραν και των συνεπειών, επομένως ως θρασύδειλοι επιλέγουν την παραμονή στο αξίωμα του ανθύπατου, γιατί φοβούνται την δικαία οργή και την «αποπληρωμή». Γι’ αυτό επιχειρούν συμψηφισμούς…

Η επελαύνουσα βαρβαρότητα των κυβερνώντων εξελίσσεται και θα συνεχίσει να οδεύει, και το δράμα μας επίσης. Και η διάχυση διεθνώς της εικόνας περί ανίκανης πολιτικής διοίκησης και κρατικού μηχανισμού ενέχει άλλους κινδύνους.

Στον αντίποδα του δράματος που βιώνουμε, ζωντανή η ελπίδα ενσαρκούται στο κύμα ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης των Ελλήνων, στο ζωντανό φιλότιμο, στην άοκνη συμπαράσταση, αρετές που δεικνύουν ότι ο λαός, το έθνος μπορεί, έχει τις δυνάμεις, αλλά στερείται οδηγών.

Το παράδειγμα της επιτυχούς και έγκαιρης εκκένωσης από τις  παιδικές κατασκηνώσεις Δήμου Αθηναίων στον Αγ. Ανδρέα 600 παιδιών, η υποδειγματική εκκένωση από τα κέντρα αναψυχής στρατού 1.200 παραθεριστών, αλλά και η προστασία όσων προσέφυγαν εκεί εν μέσω πύρινης λαίλαπας δεικνύουν αφενός ότι κάποιοι είχαν ορθή κρίση, αποφασιστικότητα και διοικητική επάρκεια, αφετέρου την εγκληματική αμέλεια και ανεπάρκεια των λοιπών, που ευθύνονται για την εκατόμβη νεκρών.

«Παραιτηθείτε»

Ήγγικεν επομένως η ώρα ευθύνης για τον κ. Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας να δώσει την προσήκουσα λόγω κρισιμότητος λύση!

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

Εσείς είστε η λύση του δράματος και η ελπίδα μας. Η παραίτησή σας είναι η μόνη και θεσμικά ενδεδειγμένη λύση. Η μόνη υπεύθυνη στάση, η οποία θα δικαιώσει την αξιοπρεπή μέχρι τούδε πορεία σας. Η όποια περαιτέρω ανοχή στους αποδεδειγμένα επικίνδυνους, δυστυχώς θα σας κατατάξει στους συνυπαίτιους. Εσείς και συνείδηση έχετε και συναίσθηση και επίγνωση. Δεν τους οφείλετε οτιδήποτε. 

Οφείλετε τα πάντα στην Πατρίδα, στο λαό και το έθνος. Και στην μνήμη των νεκρών, στον ανείπωτο πόνο των συγγενών. Και στον ασύλληπτο Θεό, που ευτυχώς για εμάς υπάρχει. Και  δυστυχώς για τους ανίερους υπάρχει ζων και ενεργών ως Νέμεσις.

Εάν δεν αποσυρθούν μετά βεβαιότητας θα επαναληφθεί ως λύση το δράμα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Παρακαλούμε ειλικρινώς, δώστε την λύση τάχιστα. Ο χρόνος παρήλθε προ πολλού. Ο θρήνος ηχεί. Και η οργή βουβή αναζητά δίοδο έκφρασης. 

Ιωάννης Κρατερός

Υ.Γ.- Πρόσκληση

Καλούνται όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες απανταχού, Μακεδονικά Σωματεία, Σύλλογοι Ποντίων, Κρητών, Ηπειρωτών, Μανιάτες, φορείς πολιτισμού, ενώσεις επαγγελματιών και κάθε ελεύθερος άνθρωπος όπως όλοι παραστούμε κατά τον εορτασμό (εάν τολμήσουν) της «εξόδου από το Μνημόνιο», ώστε να μοιραστούμε την χαρά τους!

Να τονώσουμε το ηθικό τους, γιατί ματαιώθηκε η βράβευση ειρήνης του «υποδυόμενου» στη Βοσνία και η δεξίωση στο προεδρικό για την αποκατάσταση της «Δημοκρατίας», δηλαδή η βράβευση για την εκχώρηση με έμπνευση/υπογραφή Κοτζιά δικαιωμάτων επί της Μακεδονίας και η δεξίωση για την «αποκατάσταση της Δημοκρατίας», ενώ ο Αττίλας Γ΄ είναι στην Κύπρο και εποικίζει… Είχε και έχει άλλα σχέδια και δράση η Νέμεσις.

Βεβαίως και δεν πρόκειται να αποδράσουν από τις ευθύνες ως είπε ο υποδυόμενος. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Το αυτό ισχύει και για όσους τους ανέχονται ιδιοτελώς, συνεργούν μαζί τους, συναλλάσσονται ιδιοτελώς, συμπράττουν στον εκφασισμό που εκφράζουν και καλλιεργούν! Σε κάθε περίπτωση οι υπόλοιποι είμαστε περισσότεροι. Και η χαρά που θα προσφέρουμε στην πανήγυρη της «εξόδου από τα μνημόνια» θα είναι περισσή, στο πλέον σοβαρό συλλαλητήριο!