29 Ιούλιος 2018, 16:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2018, 17:35

Παρέλυσε η Αθήνα από την καταιγίδα

  • Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη
    Προβλήματα και στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα προκάλεσε η κυριακάτικη καταιγίδα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Σοβαρά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και πολλές περιοχές της δυτικής και βόρειας Αττικής, προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα το μεσημέρι της Κυριακής. Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχές βοήθειας και άμεσα συγκροτήθηκαν 51 συνεργεία από 135 πυροσβέστες.

Δέκα επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών από τα οχήματα τους πραγματοποιήθηκαν σε Αχαρνών, Πατήσια, Νέα Ιωνία και Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα με την Πυροσβεστική, η Αστυνομία προχώρησε στον απεγκλωβισμό 20 πολιτών από σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα σε Αμπελόκηπους, Πανόρμου, Γαλάτσι. Η κυκλοφορία διακόπηκε λόγω της συσσώρευσης υδάτων σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους στην Αθήνα και στο Μαρούσι, αλλά σταδιακά αποκαθίσταται.

Η δυνατή βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα και στο μετρό, καθώς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο σταθμός στην Πανόρμου έκλεισε, καθώς μεγάλη ποσότητα νερού έχει πέσει και στις αποβάθρες. Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση. Κλειστός έμεινε για περισσότερο από μια ώρα ο σταθμός του Νομισματοκοπείου, λόγω αλλεπάλληλων διακοπών ρεύματος.

Προβλήματα προκλήθηκαν και στην ηλεκτροδότηση, καθώς χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές σε Γαλάτσι, Αμπελόκηπους, Μελίσσια και Γλυφάδα. Η αντιμετώπιση των ζημιών βρίσκεται σε εξέλιξη και σε μερικές περιοχές η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε προειδοποιήσεις προς τους πολίτες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.