29 Ιούλιος 2018, 16:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2018, 16:24

Παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κωπηλασία Στεργιάκας-Καλανδαρίδης στο Πόζναν

  • Παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κωπηλασία Στεργιάκας-Καλανδαρίδης στο Πόζναν
    (Φωτ.: kopilasia.gr)

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Χρήστος Στεργιάκας και Ιωάννης Καλανδαρίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Πόζναν. Το ελληνικό δίδυμο πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ των αγοριών τερματίζοντας σε χρόνο 6:13.13 μετά από μια συναρπαστική κούρσα.

Αν και ξεκίνησαν από την 3η θέση που κράτησαν ως το μισά της κούρσας, στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμούς και μπήκαν σε θέση οδηγού αφήνοντας πίσω Ολλανδία και Πολωνία.

«Οι συνθήκες ήταν καλές σήμερα και περιμέναμε ότι θα διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε την τέλεια κούρσα για να κερδίσουμε το χρυσό. Είμαστε χαρούμενοι κι ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια και στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης» δήλωσε ο Χρήστος Στεργιάκας αμέσως μετά τον τελικό.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική επιτυχία της ελληνικής αποστολής στο Πόζναν. Το Σάββατο ασημένιοι πρωταθλητές στέφθηκαν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος. Το ελληνικό δίδυμο τερμάτισε στη 2η θέση στον τελικό της δικώπου άνευ ελ βαρών με 6:56.24 πίσω από την Ιρλανδία (6:54.48) που κατέκτησε το χρυσό και μπροστά από την ιταλική βάρκα (7:00.07) που κατέκτησε το χάλκινο.


(Φωτ.: kopilasia.gr)

«Ήταν πολύ δυνατή κούρσα όπως η πρώτη που κάναμε. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι από τη στιγμή που μπήκαμε στη βάρκα. Πάντα θες να κερδίζεις τον αγώνα που τρέχεις αλλά και με το ασημένιοι μετάλλιο είμαστε πολύ χαρούμενοι» τόνισε αμέσως μετά τον τελικό ο Γιάννης Μαρόκος.

Συγκεντρωτικά, τα 10 ελληνικά πληρώματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόζναν κατέκτησαν ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχαν συνολικά έξι συμμετοχές σε μεγάλους τελικούς και τέσσερις σε μικρούς.