26 Ιούλιος 2018, 18:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούλιος 2018, 18:21

Τα μέτρα του ΟΑΕΔ για τους πληγέντες από τις φωτιές στην Αττική

  • ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στις περιοχές των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Τα μέτρα αυτά, θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι την αποκατάσταση της καθημερινότητας των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών και είναι τα εξής:

  1. Η αυτοπρόσωπη παρουσία των επιδοτούμενων ανέργων των περιοχών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του ΚΠΑ2 Παλλήνης, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΔ, θα επιβεβαιώνεται από την διεύθυνση των ΚΠΑ2, σύμφωνα με τις οδηγίες της διοίκησης του ΟΑΕΔ, προκειμένου να διατηρήσουν το δικαίωμα συνέχισης της επιδότησης, προϋπόθεση που είναι αναγκαία για όλους τους επιδοτούμενους ανέργους της χώρας.
  2. Η ανανέωση των δελτίων ανεργίας των μη επιδοτούμενων ανέργων, που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν το χρονικό διάστημα από 23-07-2018 έως 23-09-2018 και ανήκουν στις περιοχές αρμοδιότητας του ΚΠΑ2 Παλλήνης, θα ανανεωθούν αυτόματα από την κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ.
  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ανδρέας Σιδηρόπουλος.