26 Ιούλιος 2018, 10:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούλιος 2018, 10:02

Οργή κατοίκων προς τον Καμμένο στη Ραφήνα – Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού (βίντεο)

  • Οργή κατοίκων προς τον Καμμένο στη Ραφήνα – Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΥΠΕΘΑ)

Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές πραγματοποιεί ο Πάνος Καμμένος, μετά από τη σύσκεψη που είχε με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς για να ενημερωθεί για την έκταση της καταστροφής. Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήρθε αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων για την ολιγωρία των αρχών, που οδήγησαν στον θάνατο 81 ανθρώπων.

«Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού», του φώναξαν. «Γιατί δεν έγινε  εκκένωση, γιατί έκλεισε η Μαραθώνος».

Οι πολίτες, οι οποίοι έχασαν συγγενείς, φίλους και περιουσίες μέσα σε λίγα λεπτά, απηύθυναν κρίσιμα ερωτήματα στον Πάνο Καμμένο για τη λανθασμένη διαχείριση της κρίσης, που οδήγησαν στην τραγωδία. Ο υπουργός στάθηκε αμήχανος μπροστά στην οργή του κόσμου, τονίζοντας πως από εδώ και πέρα θα γίνουν σωστές κινήσεις και θα ανοιχτεί δρόμος προς την παραλία.

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος, μετά τη σύσκεψη στο δημαρχείο, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις προσφορές φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μπορέσουν σταδιακά να αποκατασταθούν όλα τα κτήρια που καταστράφηκαν από τις φωτιές και ίσως να διορθωθούν κάποια λάθη του παρελθόντος.

Ο δήμαρχος Ραφήνας ενημέρωσε ότι το 25% των σπιτιών, περίπου 1500 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς -ανάμεσα σε αυτά και το δικό του- 50% είναι μερικώς κατεστραμμένα και 25% ανέπαφα.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στη διάθεση της δημοτικής αρχής, προκειμένου να βοηθήσουν άμεσα στον καθαρισμό των δρόμων και σε ό,τι άλλο χρειαστεί. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, καθώς στην πρώτη βροχή, είναι βέβαιο ότι θα προκληθούν προβλήματα.

«Θα εμπλακούμε ενεργά και στο έργο της αναδάσωσης αλλά και στη διαμόρφωση υποδομών του δήμου εάν χρειαστεί», πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος, κάνοντας ειδική αναφορά στην αποκατάσταση του αθλητικού κέντρου του Βουτζά.