25 Ιούλιος 2018, 16:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούλιος 2018, 15:32

Και άλλοι ποντιακοί σύλλογοι συμπαραστέκονται στους πυρόπληκτους

  • Και άλλοι ποντιακοί σύλλογοι συμπαραστέκονται στους πυρόπληκτους
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Εν μέσω βωβού πένθους για τη μεγάλη εθνική τραγωδία που δοκιμάζει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα, ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης έχει δημιουργήσει τεράστια κινητοποίηση για την παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους.

Οι ποντιακοί σύλλογοι ο ένας μετά τον άλλον ενημερώνουν για τη διεξαγωγή συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης ως ελάχιστη βοήθεια στο δράμα που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.

Μετά την κινητοποίηση ποντιακών συλλόγων Ελλάδας και εξωτερικού (δείτε εδώ και εδώ), οι Πόντιοι Χίου συγκάλεσαν εσπευσμένα Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα δράσουν. Η απόφαση ήταν ομόφωνη για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων (γάζες, Fucidin, Betadine, παυσίπονα και βαμβάκι). Ο Σύλλογος θα είναι ανοιχτός Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 17:00 έως τις 20:00.

Στο πλευρό των πληγέντων είναι και ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς», ο οποίος θα παραμείνει ανοιχτός από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή (11:00-13:00 και 20:00-22:00) για τη συλλογή ανθρωπιστικού υλικού.

Η Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Ο Εύξεινος Πόντος» σε ανακοίνωσή της παροτρύνει όποιον θέλει να βοηθήσει να προβεί σε εθελοντική αιμοδοσία, καθώς υπάρχει επείγουσα ανάγκη αίματος για τους εγκαυματίες.