25 Ιούλιος 2018, 14:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούλιος 2018, 13:46

Οι ποντιακές εκδηλώσεις που ακυρώνονται λόγω πένθους για τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών

  • Οι ποντιακές εκδηλώσεις που ακυρώνονται λόγω πένθους για τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Λόγω των τραγικών γεγονότων από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν πλήξει την Αττική, του τριήμερου εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί, αλλά και στο πλαίσιο έκφρασης ελάχιστης αλληλεγγύης, οι ποντιακοί σύλλογοι ακυρώνουν ο ένας μετά τον άλλον τις προγραμματισμένες τους εκδηλώσεις.

  • Πρώτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» ακύρωσε τη χθεσινή συναυλία με την Ελένη Βιτάλη και τον Νίκο Ζιώγαλα, και με νέα ανακοίνωση ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι προχωρά στην ακύρωση και της σημερινής συναυλίας με την Πίτσα Παπαδοπούλου και το συγκρότημα «Τα παιδιά της Πάτρας». Οι προαναφερθείσες μουσικές βραδιές θα πραγματοποιηθούν σε νέες ημερομηνίες: Την Τετάρτη 8 Αυγούστου η Πίτσα Παπαδοπούλου με «Τα παιδιά της Πάτρας», και την Παρασκευή 10 Αυγούστου η Ελένη Βιτάλη με τον Νίκο Ζιώγαλα.
  • Ο Ποντιακός Σύλλογος Αράχου «Ο Πόντος» ανέβαλε μέχρι νεωτέρας το ποντιακό ξεφάντωμα που προγραμμάτιζε για σήμερα ως ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες.
  • Η Ένωση Ποντίων Πιερίας, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος, ακύρωσε τις τετραήμερες εκδήλωσης της με τίτλο «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα», ενώ προανήγγειλε ότι θα διοργανωθεί οργανωμένη δράση για τη συλλογή φαρμάκων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
  • Ακυρώθηκε και η προγραμματισμένη ποντιακή βραδιά που θα διοργάνωνε την Παρασκευή 27 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοκώμης. «Όταν οι συνάνθρωποί μας σε αυτήν τη χώρα βιώνουν αυτή την καταστροφή, πρέπει να τους συμπαρασταθούμε» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.
  • Επίσης αναβάλλονται οι διήμερες εκδηλώσεις του Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου που θα διοργανώνονταν την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιουλίου.