25 Ιούλιος 2018, 12:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούλιος 2018, 12:14

Κύμα αλληλεγγύης ποντιακών συλλόγων για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Αττικής – Πού συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης

  • Κύμα αλληλεγγύης ποντιακών συλλόγων για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Αττικής – Πού συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Η ανταπόκριση των Ποντίων είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική, αφού γρήγορα ανταποκρίθηκαν προχωρώντας στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικών σκευασμάτων που θα ανακουφίσουν προσωρινά το δράμα των ανθρώπων που σε μια στιγμή έχασαν τα πάντα. «Έχοντας αίσθημα συνείδησης και αναπολώντας παρόμοιες καταστάσεις που βίωσαν οι πρόγονοί μας ως πρόσφυγες, παροτρύνουμε τα σωματεία μέλη και τους συμπολίτες μας να ενισχύσουν με τη βοήθειά τους τα κέντρα περισυλλογής τροφίμων και πρώτων βοηθειών» αναφέρει το δελτίο Τύπου του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΠΟΕ.

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας ανακοίνωσε τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και την άμεση αποστολή τους στους πυρόπληκτους της Αττικής.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία «Τσιχνακίδης Group». Η συλλογή έχει ξεκινήσει από χθες και κορυφώνεται σήμερα (25/7), ενώ ο κόσμος μπορεί να προσέρχεται και να παραδίδει τις προσφορές του τόσο στα γραφεία της Λέσχης όσο και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Τσιχνακίδης Group» από τις 17:30 έως 20:30.

Το Τμήμα Μέριμνας Ποντίων Κυριών της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης κάνει έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια και εθελοντική αιμοδοσία. Η Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού (Φιλίππου 30, Κοζάνη) θα είναι ανοιχτή από σήμερα έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου (9:00-4:00 και 18:00-21:00) συγκεντρώνοντας γάζες, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, φάρμακα (Fucidin, Betadine, παιδικά σιρόπια κτλ.) και τρόφιμα μακράς διάρκειας (φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες, παιδικές τροφές κ.ά.). Επίσης, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία.

Κινητοποίηση και στον Μορφωτικό Σύλλογο Κοπανού «Η Μίεζα», αφού από χθες συγκεντρώνονται τα απαραίτητα για τους πληγέντες. Ο Σύλλογος θα είναι ανοιχτός και σήμερα. Βοήθεια θα στείλει και ο Ποντιακός Σύλλογος Πολυδενδρίου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, και σήμερα Τετάρτη η εκκλησία του χωριού θα είναι ανοιχτή συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Η ποντιακή νεολαία άνοιξε την αγκαλιά της και βοηθά όπως μπορεί, ανακουφίζοντας το δράμα που βιώνουν οι συμπολίτες μας.

«Για την ανείπωτη εθνική τραγωδία που βύθισε την Ελλάδα στο πένθος, εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας» ανέφερε σε ανακοίνωσή της ΕΠΟΝΑ, κάνοντας έκκληση για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Η διαδικασία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών νομού Αττικής στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου (Αρκαδίας 35, Περιστέρι), 10:00-14:00 και 17:00- 21:00. Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε θα διαθέσει χρηματικό ποσό για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Χείρα βοηθείας τείνουν και ομογενειακοί σύλλογοι. Ο Σύλλογος Ποντίων Στουτγάρδης «Ποντιακή Εστία» έχει προχωρήσει από χθες σε συγκέντρωση των απαραιτήτων, τα οποία θα σταλούν στην Ελλάδα άμεσα. Ευαισθητοποιημένη και η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο συλλέγει τρόφιμα μακράς διάρκειας σήμερα στις 19:00 στην γωνία Danford & Bowden Av.

  • Δείτε και άλλους ποντιακούς συλλόγους που προσφέρουν τη βοήθειά τους ΕΔΩ.