24 Ιούλιος 2018, 21:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2018, 20:39

Ζάεφ: Οικονομική βοήθεια ύψους 97.000 ευρώ προς την Ελλάδα

  • Bloomberg: Ο Τσίπρας θέλει η διαμάχη με την πΓΔΜ να θεωρείται επίτευγμά του
    Ο Ζόραν Ζάεφ με τον Αλέξη Τσίπρα στις Πρέσπες (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)

Μια από τις χειρότερες τραγωδίες της σύγχρονης ιστορίας της βιώνει η Ελλάδα, με τον αριθμό των θυμάτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής να αυξάνεται, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές. Ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε τη θλίψη του λαού της πΓΔΜ για τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας και ανακοίνωσε και οικονομική βοήθεια.

Η κυβέρνηση της πΓΔΜ θα διαθέσει το ποσό των 6 εκατ. δηναρίων, περίπου 97.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση της μεγάλης καταστροφής.

«Οι πολίτες μας, με βαθιά λύπη, ενημερώθηκαν για τις μεγάλες απώλειες των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον φίλο ελληνικό λαό και τη βαθιά συμπαράστασή μας στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους και φίλους σε αυτή την τρομερή τραγωδία», ανάφερε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στο Facebook.

«Με απόφαση της κυβέρνησης, διαθέτουμε 6 εκατ. δηνάρια ως βοήθεια, που θα είναι διαθέσιμα για τους ελληνικούς κρατικούς θεσμούς που χειρίζονται την κατάσταση. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει συντονιστικό όργανο, το οποίο θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την κατάσταση στην Ελλάδα και θα συντονίζει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, σε συνεργασία με τους ελληνικούς θεσμούς», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο δήμαρχος Σκοπίων Πέτρε Σιλέγκοφ στον Γιώργο Καμίνη, ενώ δήλωσε ότι ο δήμος του θα στείλει βοήθεια ύψους 16.200 ευρώ για τους πληγέντες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ΜΙΑ.