24 Ιούλιος 2018, 16:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2018, 16:08

Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: Υπάρχει ανάγκη για αίμα για τους εγκαυματίες

  • Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: Υπάρχει ανάγκη για αίμα για τους εγκαυματίες
    (Φωτ.: pixabay.com)

Αίμα και παράγωγά του χρειάζεται το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προκειμένου να διοχετευθεί στα νοσοκομεία της Αττικής που φιλοξενούν εγκαυματίες. Ανάλογη έκκληση απηύθυνε το ΠΑΜΕ και η επίσημη αντιπροσωπεία του κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα.

«Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε. Οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού» αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή του το Κέντρο Αιμοδοσίας. Το ΕΚΕΑ, καλεί τους πολίτες να δώσουν αίμα σε όλες τις αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου.

Μπορούν επιπλέον να αποταθούν στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων ΓΝΑ Σισμανόγλειο, ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο», και ΓΝ «Ελπίς» που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο έως τις 20:00.

Επίσης όπως αναφέρει το ΕΚΕΑ, μπορούμε να προσφέρουν αίμα σε όλη τη χώρα, στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και να στηρίξουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Μετρό Συντάγματος.

Έκκληση για αίμα έκανε και το ΠΑΜΕ. Κάλεσε τα συνδικάτα, τους εργαζομένους και τους ανέργους να προσέλθουν στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα. Τα κέντρα αιμοδοσίας θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 20:00, καθώς ανακοίνωσαν παράταση του ωραρίου τους για σήμερα.

Νωρίτερα η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στην Ελλάδα είχε ζητήσει μέσω Twitter, από τους Παλαιστινίους που ζουν εδώ να σπεύσουν να βοηθήσουν τα θύματα των πυρκαγιών.