24 Ιούλιος 2018, 17:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2018, 16:59

Ποντιακοί σύλλογοι στο πλευρό των πληγέντων από τις πυρκαγιές της Αττικής

  • Ποντιακοί σύλλογοι στο πλευρό των πληγέντων από τις πυρκαγιές της Αττικής
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τη συμπαράστασή τους στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, με τους δεκάδες νεκρούς και τις ανείπωτες καταστροφές, εκφράζουν ποντιακά σωματεία.

Οι σύλλογοι εξήγγειλαν έμπρακτη στήριξη, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να διατεθούν στους πληγέντες.

Ο Σύλλογος Ποντίων Πλατέος «Οι Κομνηνοί» ανακοίνωσε πως από σήμερα (24/7) έως και την Πέμπτη (26/7) τα γραφεία του θα είναι ανοιχτά στο κοινό για να συγκεντρώσει γάζες, Betadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς διάρκειας (φρυγανιές, μπισκότα κτλ.) και μπουκάλια με νερό.

«Νιώθουμε συντετριμμένοι από την τραγωδία που βιώνουν οι πληγέντες από την πύρινη λαίλαπα συνάνθρωποί μας» έγραψε στο facebook η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης - Δάφνης - Αγίου Δημητρίου «Η Μαύρη Θάλασσα», Ράνια Χρυσοχοΐδου. Η πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι ο σύλλογος θα παραμείνει ανοιχτός σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη (ώρες 18:00-21:00) για να δεχτεί τις προσφορές του κόσμου.

Ανοιχτή θα παραμείνει και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας από την Τετάρτη 25/7 έως και την Παρασκευή 27/7 συγκεντρώνοντας ξηρά τροφή, παιδικά γάλατα μακράς διάρκειας και πάνες, καθώς και φαρμακευτικά σκευάσματα.

Τη βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τις αθώες ψυχές που χάθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική εκφράζουν μέσω δελτίο Τύπου ο πρόεδρος και το ΔΣ της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βορείου Ελλάδος. Για το λόγο αυτόν η Στέγη ανακοίνωσε πως θα παραμείνει ανοιχτή την Πέμπτη 26 Ιουλίου (ώρες 17:00-20:00), την Παρασκευή 27 Ιουλίου (ώρες 13:00-20:00) και το Σάββατο 28 Ιουλίου (ώρες 09:30-14:00) συλλέγοντας εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κτλ.), γάλατα μακράς διάρκειας και φάρμακα (γάζες, Betadine, παυσίπονα κτλ.).