24 Ιούλιος 2018, 13:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2018, 13:33

Κύμα αλληλεγγύης για τους πληγέντες στις πυρκαγιές της Αττικής – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

  • Μεσίστια κυματίζει η σημαία της Εστίας Νέας Σμύρνης ως ένδειξη πένθους
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Κύμα αλληλεγγύης απλώνεται από δήμους, φορείς, σωματεία, επαγγελματίες, μεμονωμένους πολίτες προς τους πληγέντες στις πυρκαγιές της Αττικής: Το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ έπειτα από επικοινωνία με το Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, συγκεντρώνει γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.ά.). Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι) και για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 6944987730.

Ο Δήμος Μαραθώνα ενημερώνει ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 104.

Στη Ραφήνα αλυσίδα σουπερμάρκετ και καφετέριες προσφέρουν δωρεάν γεύματα και φαγητό. Στέγη μπορούν να βρουν όσοι έχουν ανάγκη στο δημαρχείο και στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας. Επίσης, δωρεάν στέγη προσφέρουν ξενοδοχεία της περιοχής.

Για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Κινέτα, βοήθεια παρέχουν το γραφείο δημάρχου Μεγαρέων, τα ΚΑΠΗ Μεγάρων και Κινέτας. Έτοιμοι να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί, σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών, δηλώνουν και οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Για τα αδέσποτα υπάρχουν ειδικές δομές που προσφέρουν βοήθεια, όπως στους Αγίους Θεοδώρους για τα αδέσποτα της Κινέτας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.