23 Ιούλιος 2018, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2018, 09:21

Βίντεο-σοκ της επίθεσης στην ελληνική κοινότητα στο Τορόντο – Δύο νεκροί και 14 τραυματίες (βίντεο)

  • Βίντεο-σοκ της επίθεσης στην ελληνική κοινότητα στο Τορόντο – Δύο νεκροί και 14 τραυματίες (βίντεο)
    (Φωτ.: Chris Helgren / Reuters)
  • Βίντεο-σοκ της επίθεσης στην ελληνική κοινότητα στο Τορόντο – Δύο νεκροί και 14 τραυματίες (βίντεο)
    (Φωτ.: torontosun.com/ VICTOR BIRO)
  • Βίντεο-σοκ της επίθεσης στην ελληνική κοινότητα στο Τορόντο – Δύο νεκροί και 14 τραυματίες (βίντεο)
    (Φωτ.: Jeremy Cohn@JeremyGlobalTV)

Τον τρόμο έσπειρε σήμερα άγνωστος στην ελληνική συνοικία του Τορόντο όταν άνοιξε πυρ, αρχικά έξω από εστιατόριο και στη συνέχεια πυροβολούσε αδιακρίτως, με συνέπεια μία γυναίκα να χάσει τη ζωή της και τουλάχιστον 14 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένα 9χρονο κοριτσάκι που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Νεκρός έπεσε και ο δράστης από αστυνομικά πυρά.

Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 22:00 τοπική ώρα, δηλαδή γύρω στις 05:00 ώρα Ελλάδας. Ένας μαυροφορεμένος άνδρας άρχισε να πυροβολεί προς το εστιατόριο Demetres και όταν έφτασε η αστυνομία διέφυγε πυροβολώντας αδιακρίτως. Όπως φαίνεται σε βίντεο που εξασφάλισε στο CBC ο άνδρας περπατά στο πεζοδρόμιο και καθώς περνά μπροστά από το εστιατόριο ανοίγει πυρ. Κάποιοι μιλούν για 10-15 πυροβολισμούς ενώ άλλοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον 25. Προς το παρόν παραμένουν άγνωστα τα αίτια της επίθεσης.

Ο δήμαρχος Τζον Τόρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η επίθεση έγινε σε μια περιοχή πολύ ειρηνική όπως είναι η Ντάνφορθ Στριτ, δηλαδή στην καρδιά της ελληνικής κοινότητας.


(Φωτ.: Jeremy Cohn@JeremyGlobalTV)

«Είναι αδιανόητο ότι μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα», πρόσθεσε. Εκτίμησε δε, ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα του προβλήματος με τα όπλα που υπάρχει στον Καναδά. «Τα πυροβόλα όπλα είναι εύκολα διαθέσιμα σε πολλούς ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τζον Τούλοκ έβγαινε από το αυτοκίνητό του όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. «Αρχικά νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα. Στη συνέχεια όμως είδα ανθρώπους να τρέχουν προς το μέρος μας. Η στιγμή ήταν σουρεαλιστική και ήταν δύσκολο να πιστέψουμε ότι ήταν πραγματική».


(Φωτ.: Jeremy Cohn@JeremyGlobalTV)

Από την πλευρά της η Τζόντι Στέινχορ βρισκόταν με την οικογένειά της στο εστιατόριο Christina την ώρα της επίθεσης μιλώντας στο CBC είπε ότι άκουσε περίπου 15 πυροβολισμούς και κάποιοι άρχισαν να τους φωνάζουν να μετακινηθούν στο πίσω μέρος του εστιατορίου. «Ακούγαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν μπροστά», είπε ακόμη.