22 Ιούλιος 2018, 23:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούλιος 2018, 22:43

EE-G20: Η Ευρώπη είναι σύμμαχος και όχι εχθρός των ΗΠΑ

  • EE-G20: Η Ευρώπη είναι σύμμαχος και όχι εχθρός των ΗΠΑ
    (Φωτ.: EPA / Stephanie Lecocq)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύνοδος G20 στο Μπουένος Άιρες και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε τη δική της απάντηση στις ΗΠΑ. Το τελευταίο διάστημα ο Ντόναλντ Τραμπ τα έχει βάλει με την Ευρώπη, αλλά υπογραμμίστηκε ότι η ΕΕ είναι σύμμαχος και όχι εχθρός των ΗΠΑ.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες «θέλουν να έχουν το στάτους του συμμάχου, όχι του εχθρού, αλλά του συμμάχου»,.

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε στον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποκάλεσε την Παρασκευή τους Ευρωπαίους «εχθρούς» επικρίνοντας τη νομισματική τους πολιτική και αφού τους απείλησε με την επιβολή επιπλέον δασμών σε βάρος των ευρωπαϊκών προϊόντων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σίγουρα υπεύθυνη για τις κυριότερες εμπορικές ανισορροπίες. Το να μας στοχοθετούν είναι ασφαλώς ανάρμοστο» υπογράμμισε ο Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου εάν η Ευρώπη είναι θύμα παράπλευρων ζημιών στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. «Προσπαθούσε να χτίσουμε γέφυρες» σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.