22 Ιούλιος 2018, 20:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούλιος 2018, 19:53

Αγγλία: Επίθεση με οξύ σε αγοράκι τριών ετών

  • Βρετανία: Περιστατικό με μαχαίρι στο Μπάρνσλεϊ
    (Φωτ.: EPA / Facundo Arrizabalaga)

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αγγλία, με θύμα ένα παιδάκι τριών ετών. Άγνωστοι του επιτέθηκαν με οξύ το Σάββατο, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα, σε κατάστημα στο Ουόρσεστερ στη δυτική Αγγλία.

Το αγοράκι τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και στο ένα χέρι του και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

«Θεωρούμε το περιστατικό εσκεμμένη επίθεση που διαπράχθηκε εναντίον ενός τρίχρονου παιδιού» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής Μαρκ Τράβις. «Προς το παρόν, το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει διευκρινιστεί. Οι αστυνομικοί εργάζονται σκληρά για να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη και ποια ήταν η ουσία που χρησιμοποιήθηκε» συμπλήρωσε ο αξιωματικός.

Ένας άνδρας 39 ετών συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, με την κατηγορία της συνωμοσίας με στόχο την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών. Επιπλέον, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τριών ανδρών, τους οποίους θεωρεί ύποπτους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Ουόρσεστερ Μαρκ Μπέιλις χαρακτήρισε την επίθεση ενέργεια «καθαρής κακίας». «Το Ουόρσεστερ δεν είναι μια περιοχή (όπου συμβαίνουν τέτοιου είδους επιθέσεις), είμαστε μια τυπική μικρή πόλη της Αγγλίας» πρόσθεσε.