22 Ιούλιος 2018, 13:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούλιος 2018, 13:27

20ό Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων: Ενωτικό κάλεσμα από τον Γιώργο Τανιμανίδη

  • 20ό Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων: Ενωτικό κάλεσμα από τον Γιώργο Τανιμανίδη
    Ο Γιώργος Τανιμανίδης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του (φωτ.: Facebook / Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά»)

Με την ομιλία του προέδρου του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» ξεκίνησε επισήμως το 20ό Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, το οποίο και φέτος φιλοξενείται στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο. Ο Γιώργος Τανιμανίδης, αφού έκανε μια ιστορική αναφορά στα 67 χρόνια προσφοράς και παρουσίας στον ελλαδικό χώρο, απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα ποντιακά σωματεία, ανεξάρτητα από την ομοσπονδία στην οποία ανήκουν, για μια κοινή εκδήλωση μνήμης το 2019, οπότε και συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Παρ’ όλα αυτά δεν έλειψαν και οι αιχμές, με τον πρόεδρο του Σωματείου να κάνει λόγο για «αμετανόητους που νομίζουν ότι με ρεσάλτα θα διαλύσουν αυτόν το χώρο».

Μάλιστα, κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στον Δεκαπενταύγουστο και τη «συνύπαρξη» στη μονή του Βερμίου των τριών θαυματουργών εικόνων

Εκτός από τον Γιώργο Τανιμανίδη χαιρετισμούς απηύθυναν ο π. Αθηναγόρας, ο οποίος μετέφερε την ευλογία του μητροπολίτη Παντελεήμονα, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελλής, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης και η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου.

Η οργανωτική επιτροπή του 20ού Συναπαντήματος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Γιώργο Τανιμανίδη, και ακολούθησε δρώμενο αφιερωμένο στη γυναίκα του Πόντου.

  • Χορηγός επικοινωνίας είναι το pontos-news.gr
Εκδηλωσεις
ΠΕΜΠΤΗ19
ΙΟΥΛΙΟΣ
2018
17:00
Αναμένεται να δώσουν το παρών 600 νέοι και νέες ποντιακής καταγωγής από Ελλάδα και εξωτερικό.