22 Ιούλιος 2018, 11:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούλιος 2018, 12:00

Κυριακή Κατσογκρεσάκη, μια Ελληνίδα δίπλα στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας

  • Κυριακή Κατσογκρεσάκη, μια Ελληνίδα δίπλα στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας
    (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το όνομά της είναι Κυριακή Κατσογκρεσάκη και κατάγεται από το ζωριό Ζήρος του Δήμου Σητείας. Αυτή την περίοδο, ωστόσο, δεν την περνάει στην πολυαγαπημένη της Κρήτη, αλλά δίπλα στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας! Με σπουδές στη Φιλοσοφική του Ρεθύμνου, η νεαρή κοπέλα εργάστηκε ως αεροσυνοδός στην Emirates, αλλά αυτό δεν της ήταν αρκετό. Όπως είπε μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο 104,9, μετά από δύο χρόνια στη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να περάσει από συνέντευξη για μία και μοναδική θέση. «Η αλήθεια είναι ότι αρχικά δεν γνώριζα ότι ήταν για τη βασιλική οικογένεια, απλά ήξερα ότι πρόκειται να δουλέψω για μια πολύ πλούσια οικογένεια. Στη συνέχεια μου έδωσαν όλες τι πληροφορίες και μπορώ να πω ότι είχα μείνει έκπληκτη», λέει.

Από τις 30 κοπέλες που έδωσαν συνέντευξη, στην τελική φάση πέρασαν δύο, οι οποίες έπρεπε να κάνουν μια δοκιμαστική πτήση.

«Θα μπορούσα να πω ότι ένα από τα κριτήρια που με έκανε να ξεχωρίσω ήταν το γεγονός ότι ήμουν φιλική μαζί τους και χαμογελαστή, όπως μου είπαν, και ότι αυτό τους άρεσε πάρα πολύ, ότι δηλαδή δημιουργούσα μια φιλική ατμόσφαιρα στο αεροπλάνο και δεν ήμουν ντροπαλή και σφιγμένη, μπορούσα να συνομιλήσω μαζί τους», αναφέρει.

Η Κυριακή Κατσογκρεσάκη τονίζει για τους VIP εργοδότες της ότι «είναι άνθρωποι πάρα πολύ ευγενικοί και ποτέ δεν μας έφεραν σε δύσκολη θέση, ούτε μας “μείωσαν”, ενώ ποτέ δεν έκαναν επίδειξη του πλούτου τους». Αν και έχουν εξεζητημένα γούστα («φυσικά θα φάνε το χαβιάρι, σαλάτες με αχινό, θα πιούνε σαμπάνια με φράουλες»), εντούτοις τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας θεωρούνται από το προσωπικό τους πολύ φιλικά.

«Θα ήταν επίσης αξιοσημείωτο να σας πω ότι ο σεΐχης όταν τύχει και ταξιδεύει με εμάς μας φιλά στις πτήσεις σταυρωτά στα μάγουλα, κάτι που δείχνει ότι μετά από έναν χρόνο που είμαστε στο βασιλικό αεροσκάφος υπάρχει μια οικειότητα ανθρώπινη», σημειώνει η Ελληνίδα αεροσυνοδός.


(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετά από τόσο καιρό αυτό που έχει απομυθοποιηθεί είναι μόνο το… ταξίδι. «Για μένα πλέον δεν είναι καθόλου περίεργο ότι σήμερα βρίσκομαι στο Ντουμπάι, μεθαύριο θα είμαι στη Νέα Υόρκη, μετά από πέντε ημέρες στο Μαϊάμι και μετά στο Τόκιο. Οι φίλοι και οι γνωστοί είναι ενθουσιασμένοι που πηγαίνω σε τόσους προορισμούς σε ένα μικρό διάστημα, αλλά για μένα είναι σαν να μιλάμε για ένα ταξίδι από την Κρήτη στην Αθήνα», αναφέρει η Κυριακή Κατσογκρεσάκη, η οποία ουσιαστικά εργάζεται έξι μήνες το χρόνο, καθώς δουλεύει έναν μήνα και τον επόμενο παίρνει τα ρεπό της.

Η επαγγελματικές φιλοδοξίες της, όμως, δεν σταματούν στην καμπίνα επιβατών, αλλά φτάνουν μέχρι το πιλοτήριο.

«Ο στόχος μου είναι να γίνω πιλότος. Έχω ξεκινήσει ήδη εδώ και έναν χρόνο. Διαβάζω και σπουδάζω εξ αποστάσεως, καθώς δυστυχώς δεν μπορώ να παρακολουθώ τα μαθήματα στη σχολή αφού μένω στο Ντουμπάι. Έχω μια συνεργασία με σχολή στη Αθήνα, οπότε όταν είμαι έτοιμη πηγαίνω για τις εξετάσεις. Έτσι μόλις ολοκληρώσω τα θεωρητικά μαθήματα θα αρχίσω και τα πρακτικά, τις ώρες πτήσης που είναι απαραίτητες», καταλήγει.