8 Ιανουάριος 2014, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2014, 13:14

Καλιτσούνια σητειακά ανεβατά

  • Καλιτσούνια σητειακά ανεβατά

Το pontos-news.gr σας προτείνει νοστιμότατα και πανεύκολα κρητικά καλιτσούνια.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 3 κιλά αλεύρι
  • 3 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας μαγιά μπίρας (ή προζύμι)
  • 1½ ποτήρι νερό

Για τη γέμιση

  • 2 κιλά μυζήθρα (τριμμένη)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • λίγη κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Διαλύουμε τη μαγιά σε 1½ ποτήρι χλιαρό νερό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι να γίνει πηχτός χυλός και αφήνομε το προζύμι να ανέβει.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά, και το αφήνουμε να ανέβει.
  3. Την τρίτη φορά προσθέτουμε και τα χτυπημένα αυγά, τα ζυμώνουμε όλα μαζί και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει.
  4. Για τη γέμιση ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

Για να φτιάξουμε τα καλιτσούνια

  1. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο σε μέγεθος μικρού πιάτου.
  2. Στη μέση κάθε φύλλου βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση. Για να τα φτιάξουμε τετράγωνα διπλώνουμε το φύλλο από τις δύο αντίθετες πλευρές προς τα μέσα και κάνουμε το ίδιο με τις δύο άλλες αντίθετες πλευρές.
  3. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν (περίπου 2 ώρες), τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε.

Πηγή: incrediblecrete.gr