20 Ιούλιος 2018, 23:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούλιος 2018, 09:32

Ηχογράφηση-φωτιά καίει τον Τραμπ: Πώς εμπλέκεται πρώην playmate

  • Ηχογράφηση-φωτιά καίει τον Τραμπ: Πώς εμπλέκεται πρώην playmate
    (Φωτ.: EPA / Justin Lane)

Νέες φωτιές ανάβει στον Λευκό Οίκο ο επί χρόνια προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο ίδιος άνθρωπος που φέρεται να δωροδόκησε με 130.000 δολάρια την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου να μην αποκαλύψει τη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μάικλ Κόεν πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 φέρεται να είχε ηχογραφήσει κρυφά μια συνομιλία του με τον πελάτη του κατά την οποία συζητούσαν την καταβολή χρημάτων σε ένα πρώην μοντέλο του περιοδικού Playboy που υποστήριζε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον μεγιστάνα.

Η εφημερίδα «New York Times» αποκάλυψε ότι η ηχογράφηση βρέθηκε και κατασχέθηκε από πράκτορες του FBI που έκαναν έρευνα στο γραφείο και στο σπίτι του δικηγόρου.

Ο Μάικλ Κόεν βρίσκεται στο επίκεντρο ομοσπονδιακής έρευνας για ενδεχόμενη τραπεζική απάτη και φοροδιαφυγή, ενώ ελέγχεται και για το αν παραβίασε το νόμο που αφορά τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών με επίκεντρο τα χρήματα στη Στόρμι Ντάνιελς.

Η ύπαρξη αυτής της ηχογράφησης εγείρει περαιτέρω ερωτηματικά για την τακτική που χρησιμοποιούσε ο Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να κρατήσει κρυφή την προσωπική του ζωή του ενώ διεκδικούσε το κορυφαίο δημόσιο αξίωμα στις ΗΠΑ. Η συνομιλία αφορά την πρώην playmate Κάρεν ΜακΝτούγκαλ και είναι μικρότερη των δύο λεπτών. Τελικά τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ.

Τους τελευταίους μήνες της προεκλογικής εκστρατείας η πρώην playmate πούλησε την ιστορία της στην σκανδαλοθηρική The National Enquirer έναντι 150.000 δολαρίων, όμως το θέμα θάφτηκε. Η ίδια ισχυρίζεται ότι είχε ερωτικό δεσμό με τον νυν πρόεδρο λίγο μετά τη γέννηση του μικρότερου γιου του Μπάρον, το 2006.