20 Ιούλιος 2018, 20:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2018, 20:14

Διακόπηκε για δεύτερη φορά η δίκη του φερόμενου αρχηγού της ρωσικής μαφίας

  • Διακόπηκε για δεύτερη φορά η δίκη του φερόμενου αρχηγού της ρωσικής μαφίας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστεί στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η συζήτηση για το αίτημα που έχουν καταθέσει οι γαλλικές Αρχές για την έκδοση του Λάσα Σουσανασβίλι, του φερόμενου αρχηγού της ρωσικής μαφίας που είναι γνωστός και με το ψευδώνυμο «Λίπος».

Και σήμερα τα μέτρα για τη μεταγωγή του 57χρονου ήταν δρακόντεια. 

Στην αγόρευσή της η συνήγορος του Λάσα Σουσανασβίλι Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από την Έδρα χρονικό περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου ο πελάτης της να προετοιμαστεί ψυχολογικά αλλά και σωματικά, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη διαδικασία, αλλά και για να προετοιμαστούν οι συνήγοροι. Την προηγούμενη φορά η δίκη διακόπηκε καθώς ο 57χρονος ένιωσε έντονη δυσφορία και γι’ αυτό μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό. Σήμερα μεταφέρθηκε στον Άρειο Πάγο πάνω σε αναπηρική καρέκλα. «Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο», σημείωσε η συνήγορος.

Η εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα αναβολής και η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με δικονομικές ενστάσεις που υποβλήθηκαν από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τελικά η δίκη διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Ο Λάσα Σουσανασβίλι συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν μετά την αποφυλάκισή του. Από τα ελληνικά δικαστήρια έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών για το συντονισμό μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε σε Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία. Η Γαλλία ζητά την έκδοσή του καθώς τον θεωρεί ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές.