20 Ιούλιος 2018, 15:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2018, 15:14

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα

  • Πυροβολισμοί κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στη Μόσχα (βίντεο)
    Το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας στη Μόσχα (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε σήμερα ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς. Όπως έγινε γνωστό, δεν ανακοινώθηκαν στον Έλληνα πρέσβη κάποια αντίποινα για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών, αλλά εκφράστηκε η δυσαρέσκεια στην έντονη ελληνική αντίδραση για τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα.

Από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημάνθηκε ότι οι δηλώσεις της εκπροσώπου του δεν είχαν κανένα στοιχείο έλλειψης σεβασμού και ενδεχομένως υπήρξε κάποια παρανόηση ως προς τούτο.

Στο θέμα είχε αναφερθεί και ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ, σε συνέντευξή του, όπου η αντίδραση της Ελλάδας στις δηλώσεις της Μαρία Ζαχάροβα είχε χαρακτηριστεί υπερβολική.

Λόγω της έντασης που έχει προκύψει ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία, έχει ήδη ακυρωθεί η προγραμματισμένη για το φθινόπωρο επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα. Παράλληλα, η Μόσχα έχει προαναγγείλει αντίμετρα στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών, τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.