20 Ιούλιος 2018, 12:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2018, 11:41

Το πρώτο ποντιακό γλέντι στο 20ό Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά (βίντεο)

  • Το πρώτο ποντιακό γλέντι στο 20ό Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά (βίντεο)
    (Φωτ.: Συναπάντημα Νεολαιας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά» / facebook)

Από χθες το απόγευμα το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» έχει γεμίσει με νέα παιδιά, τα οποία για μια ακόμη χρονιά δίνουν δυναμικά το παρών στο καθιερωμένο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων που θα πραγματοποιείται μέχρι και την Κυριακή 22 Ιουλίου. Ο θεσμός φέτος κλείνει τον 20ό χρόνο ζωής του και η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε το κεντρικό θέμα του να είναι τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Οι νέοι, αφού προσήλθαν και τακτοποιήθηκαν στους ξενώνες της Παναγίας Σουμελά, δεν έχασαν καθόλου χρόνο και διοργάνωσαν το πρώτο ποντιακό γλέντι του Συναπαντήματος.

Μετά το γεύμα ακολούθησε ποντιακή βραδιά 'ς ση Σάντας τ' οσπίτ’ που βρίσκεται κοντά στο ναό της Παναγίας Σουμελά, με τις λύρες και τα νταούλια να πρωταγωνιστούν. Νέοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας πιάστηκαν χέρι-χέρι και το γλέντι ξεκίνησε. Σήμερα η ημέρα των νέων ξεκινά με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του Συναπαντήματος και θα ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις.

Στο βήμα της εκδήλωσης θα ανέβει ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γεώργιος Τανιμανίδης, ο οποίος θα αναφερθεί στα 67 χρόνια από την ίδρυση της Παναγίας Σουμελά, ενώ θα ακολουθήσει δρώμενο της Οργανωτικής Επιτροπής αφιερωμένο στη γυναίκα του Πόντου.

  • Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συναπαντήματος ΕΔΩ.
  • Χορηγός επικοινωνίας του Συναπαντήματος είναι το pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις
ΠΕΜΠΤΗ19
ΙΟΥΛΙΟΣ
2018
17:00
Αναμένεται να δώσουν το παρών 600 νέοι και νέες ποντιακής καταγωγής από Ελλάδα και εξωτερικό.