20 Ιούλιος 2018, 09:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2018, 09:31

Σάλος με δήλωση του Ζούκερμπεργκ για μη διαγραφή σχολίων από αρνητές του Ολοκαυτώματος

  • Σάλος με δήλωση του Ζούκερμπεργκ για μη διαγραφή σχολίων από αρνητές του Ολοκαυτώματος
    (Φωτ.: EPA / Etienne Laurent)

Στο επίκεντρο των χρηστών του Facebook και του διαδικτύου μπήκε και πάλι ο ιδιοκτήτης του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μετά την απόφασή του να μην διαγράφονται τα σχόλια των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Recode δήλωσε πως δεν σκοπεύει να λογοκρίνει αναρτήσεις που διατυπώθηκαν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «με ειλικρίνεια».

Η άποψή του αυτή προκάλεσε τα πυρά εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου.

Αν και ο ίδιος είναι εβραίος και θεωρεί σοκαριστικό το να αρνείται κάποιος το Ολοκαύτωμα, υπογράμμισε: «Δεν πιστεύω ότι η δική μας πλατφόρμα πρέπει να διαγράψει τέτοιους είδους απόψεις διότι πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα για τα οποία ορισμένοι άνθρωποι πέφτουν έξω».

Ωστόσο, μετά τη διεθνή κατακραυγή, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ απέστειλε email στο Recode για να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις του. «Σίγουρα, εάν ένα μήνυμα παραβιάζει την κόκκινη γραμμή της υποκίνησης της βίας ή του μίσους εναντίον ειδικά μιας ομάδας, θα αποσύρεται» ξεκαθάρισε.

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του, το Facebook ανακοίνωσε, σύμφωνα με το AP, ότι πρόκειται να ξεκινήσει να λογοκρίνει αναρτήσεις που υποκινούν το μίσος. Η νέα πολιτική της εταιρείας θα ξεκινήσει στη Σρι Λάνκα και στη συνέχεια θα επεκταθεί στη Μιανμάρ, δύο χώρες στις οποίες ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν το Facebook για αργά αντανακλαστικά απέναντι στην υποκίνηση της βίας κατά των μουσουλμάνων.