20 Ιούλιος 2018, 10:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2018, 10:01

Ο Πούτιν παρουσίασε τα υπερόπλα της Ρωσίας

Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από βίντεο όπου ο φακός καταγράφει τις δοκιμές και τους τρόπους χειρισμού μιας νέας γενιάς πυρηνικών και συμβατικών όπλων. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο τη δημιουργία μιας σειράς πυρηνικών όπλων νέας γενιάς, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να πλήξουν σχεδόν οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και να αποφύγουν τις αμερικανικές αντιπυραυλικές ασπίδες.

Τα βίντεο, μονταρισμένα σε στυλ που παραπέμπει στο Χόλιγουντ, παρουσιάζουν πολλά από τα νέα όπλα που αποκάλυψε ο Πούτιν πως δοκιμάζονται ή χρησιμοποιούνται.

Στο βιντεοσκοπημένο υλικό διακρίνεται ένα ρωσικό μαχητικό αεριωθούμενο MiG-31 να απογειώνεται από μια αεροπορική βάση ενώ μεταφέρει τον νέο υπερηχητικό πύραυλο Kinjal και κατόπιν να τον εκτοξεύει εν ώρα πτήσης. Τα αεριωθούμενα MiG-31, που κάνουν περιπολίες στην Κασπία Θάλασσα είναι οπλισμένα με τους Kinjal από τον Απρίλιο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Επίσης, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι προετοιμάζεται να διεξάγει δοκιμές του νέου πυρηνοκίνητου πυραύλου Κρουζ, του Burevestnik.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, προβλήθηκαν και εικόνες από την εκτόξευση, σε ζωντανή σύνδεση, του υπερηχητικού πυραύλου Avangard και ένα βίντεο με τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Σ.