20 Ιούλιος 2018, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2018, 08:13

Ο Τραμπ καλεί τον Πούτιν στην Ουάσινγκτον

  • Ο Τραμπ καλεί τον Πούτιν στην Ουάσινγκτον
    Στιγμιότυπο από την πρόσφατη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στο Ελσίνκι (φωτ.: EPA/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)

Πριν καλά-καλά καθίσει η… σκόνη από τα όσα έγιναν στην αμερικανορωσική Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή να προσκληθεί ο Ρώσος ομόλογός του το φθινόπωρο στην Ουάσινγκτον.

Με την αποστολή επιφορτίστηκε ο σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον.

Την είδηση έδωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς με ανάρτησή της στο Twitter. «Ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον πρεσβευτή Τζον Μπόλτον να προσκαλέσει τον πρόεδρο Πούτιν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο και αυτές οι συζητήσεις είναι ήδη σε εξέλιξη» έγραψε η Σάντερς.

Αντιδρούν οι Δημοκρατικοί

Πάντως ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ υποστήριξε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να συναντηθεί ξανά κατ' ιδίαν με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πριν οι Αμερικανοί μάθουν τι συνέβη στην πρώτη τους συνάντηση κορυφής στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

«Ωσότου να μάθουμε τι έγινε στη δίωρη αυτή συνάντηση στο Ελσίνκι, ο πρόεδρος δεν πρέπει να έχει άλλες κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Πούτιν. Στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, ή οπουδήποτε αλλού», ανέφερε ο Σούμερ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα λίγη ώρα αφότου ο Λευκός Οίκος έκανε γνωστό πως ο Τραμπ θα προσκαλέσει τον Ρώσο ηγέτη στην Ουάσινγκτον κι εν μέσω του συνεχιζόμενου σάλου με αφορμή την κοινή συνέντευξη Τύπου στη φινλανδική πρωτεύουσα.