19 Ιούλιος 2018, 19:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούλιος 2018, 19:43

Τουρκία: Νέα σύλληψη για την υπόθεση της δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ

  • Τουρκία: Νέα σύλληψη για την υπόθεση της δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ
    (Φωτ.: EPA / εφημερίδα Sözcü / DEPO Photos Turkey Out)

Ανοιχτός παραμένει ο φάκελος της υπόθεσης δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ, το 2016, παρά το ότι από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστός ο δράστης, ο αστυνομικός Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς. Μόλις πριν από λίγα 24ωρα, μάλιστα, οι τουρκικές αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν έναν πρώην αστυνομικό στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο συλληφθείς, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τη ρωσική έκδοση του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ωστόσο τουρκικό δικαστήριο απεφάνθη πως όχι μόνο είναι ένοχος αλλά είναι μέλος και τρομοκρατικής οργάνωσης. Παρόλο που δεν αναφέρεται το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης εκτιμάται πως οι τουρκικές Αρχές συνδέουν τον πρώην αστυνομικό με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Ρώσος πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ δολοφονήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2016, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης ζωγραφικής που είχε τίτλο «Η Ρωσία μέσα από τα μάτια των Τούρκων». Ο δολοφόνος του σκοτώθηκε επί τόπου τη στιγμή της επίθεσης από αστυνομικούς. Μέχρι σήμερα, για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο πρόεδρος του ομίλου μέσων ενημέρωσης Guru Χαϊρεντίν Αϊντιμπάς και ο διοργανωτής της έκθεσης Μουσταφά Τιμούρ Οσκάν.