19 Ιούλιος 2018, 16:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούλιος 2018, 16:08

Η Εστία Νέας Σμύρνης βράβευσε τους προσκόπους της Λέσβου

  • Η Εστία Νέας Σμύρνης βράβευσε τους προσκόπους της Λέσβου
    (Φωτ.: Εστία Νέας Σμύρνης)

Εκδήλωση μνήμης των «Μικρών Ηρώων» προσκόπων που εκτελέσθηκαν στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας και όλων των προσκόπων των ομάδων της Μικρασίας στο χρονικό διάστημα 1919-1922 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου στην Εστία της Περιφέρειας των Προσκόπων της Λέσβου στον Μακρύ Γιαλό της Μυτιλήνης.

Η Εστία Νέας Σμύρνης απένειμε τιμητική διάκριση στους προσκόπους της Λέσβου για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στους πρόσφυγες του χθες της Μικρασίας και τους πρόσφυγες του σήμερα. 

Η εκδήλωση έλαβε χώρο στο Μνημείο των Πεσόντων Υπέρ της Πατρίδας Προσκόπων του Aϊδινίου και των 74 προσκοπικών ομάδων που λειτούργησαν στη μικρασιατική γη το διάστημα Μάιος 1919 - Σεπτέμβριος 1922. Το τιμητικό δίπλωμα και η αναμνηστική πλακέτα της Εστίας απονεμήθηκε από τον πρόεδρό της Ιωάννη Παπαδάτο στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου.

Στην τελετή παρευρέθη ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο οποίος συνεχάρη τους προσκόπους της Λέσβου για τις πρωτοβουλίες τους και την εν γένει δράση τους σε όφελος της κοινωνίας και των ανθρώπων. Παρών ήταν επίσης ο πρώην δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος.


(Φωτ.: Εστία Νέας Σμύρνης)